Ηλεκτρονική καταβολή εργοδοτικών εισφορών ΙΚΑ μέσω Εθνικής, Εγνατίας

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2002 16:29
UPD:16:31

Η Εθνική και η Εγνατία Τράπεζα δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να πληρώνουν τις εργοδοτικές τους εισφορές υπέρ του ΙΚΑ μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα η Εθνική Τράπεζα από τις 18/2/2002 συμμετέχει στο σύστημα για την είσπραξη των εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΙΚΑ που αφορά μισθολογικές περιόδους από 1/1/2002 και ένθεν, για όσους εργοδότες έχουν εφοδιαστεί με τον νέο αριθμό μητρώου εργοδότη.

Επίσης, οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν δωρεάν:

- Το Internet Banking.

- Εντολές μελλοντικής χρέωσης, με τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα στους πελάτες να προσέρχονται στην τράπεζα οποιαδήποτε ημερομηνία μεταξύ 1ης και 25ης κάθε μήνα και να εξουσιοδοτούν την τράπεζα για την είσπραξη της οφειλής τους με χρέωση καταθετικού τους λογαριασμού σε συγκεκριμένη μελλοντική ημερομηνία.

- Θυρίδες των καταστημάτων από την 1η έως και την 25η μέρα κάθε μήνα.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η είσπραξη εργοδοτικών εισφορών με προσέλκυση στις θυρίδες των καταστημάτων της τράπεζας από την 26η έως και την 31η ημέρα κάθε μήνα επιβαρύνεται (τιμολογείται).

Από την πλευρά της η Εγνατία Τράπεζα σχεδίασε και προσφέρει από τον ερχόμενο μήνα μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την ηλεκτρονική καταβολή των εργοδοτικών ειδφορών του ΙΚΑ. Τη συγκεκριμένη υπηρεσία, εκτός από τους εργοδότες μπορούν να χρησιμοποιούν και λογιστικά/φοροτεχνικά γραφεία για την καταβολή εισφορών για λογαριασμό των πελατών τους.

Ο συνδρομητής της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα πρέπει να λάβει από το ΙΚΑ τον Αριθμό Μητρώου Εργοδότη (ΑΜΕ) και να τηρεί λογαριασμό στην Εγνατία Τράπεζα.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον εκτός από τη δυνατότητα ηλεκτρονικής καταβολής εισφορών ΙΚΑ, να αξιοποιήσουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες WebTeller για να καταβάλουν τον ΦΠΑ μέσω Ιντερνετ και egnatiaPayment για να διεκπεραιώνουν ηλεκτρονικά την μισθοδοσία του προσωπικού τους και να εκτελούν μαζικές εντολές πληρωμών προς τρίτους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα