Αναμένεται αύξηση 6-7% στις αφίξεις Ιταλών τουριστών

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2002 16:15

Αύξηση 6% με 7% αναμένεται να καταγράψουν το 2002 οι αφίξεις Ιταλών τουριστών στην Ελλάδα. Υπολογίζεται να ξεπεράσουν τους 800.000 έναντι περίπου 777.000 πέρυσι.

Αυτό προέκυψε από τις επαφές στη γειτονική χώρα που είχαν με κορυφαίους τουριστικούς παράγοντες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλης και υπηρεσιακοί παράγοντες, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης του Μιλάνου (ΒΙΤ).

Το ενδιαφέρον των Ιταλών επικεντρώνεται σε εξειδικευμένες μορφές τουρισμού. Για το λόγο αυτό ο ΕΟΤ μαζί με τα υπουργεία Αιγαίου και Εμπορικής Ναυτιλίας και σε συνεργασία με τις περιφέρειες της Ιταλίας θα προωθήσουν το «Ταξίδι του Οδυσσέα» ( www.ulysses-ports.com ), μια θαλάσσια διαδρομή που περιλαμβάνει πολλούς σταθμούς σε ελληνικά νησιά.

Επίσης προωθείται η δημιουργία πολυπολιτισμικών πάρκων σε νησιά του Ιονίου (Κέρκυρα, Ζάκυνθος κ.α.) που θα αναδεικνύουν την εξέλιξη της ζωγραφικής στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Κροατία. Ζωηρό ιταλικό ενδιαφέρον υπάρχει και τα προγράμματα οικοτουρισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα