Παρουσίαση συστήματος ασφαλούς επικοινωνίας από EADS - InfoQuest

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2001 15:36
UPD:15:41

Το Σύστημα Ασφαλούς Επικοινωνίας Tetrapol παρουσίασε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, η κοινοπραξία του ευρωπαϊκού αεροδιαστημικού κολοσσού EADS Defence Security Networks (EDSN) με τον ελληνικό όμιλο εταιρειών Info-Quest.

Το συγκεκριμένο σύστημα ασφαλούς ραδιοεπικοινωνίας προτείνεται από την κοινοπραξία Info-Quest - EDSN για τις ελληνικές υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το Tetrapol συμμετέχει στον διαγωνισμό για τη διαχείριση των Τηλεπικοινωνιών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Σήμερα υπάρχουν 56 δίκτυα Tetrapol εγκατεστημένα σε 28 χώρες, ενώ χρησιμοποιείται και στο Κοσσυφοπέδιο από τον ΟΗΕ και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Το σύστημα Tetrapol, όπως υποστήριξε η κοινοπραξία, είναι το μοναδικό που εξασφαλίζει μετάδοση φωνής και δεδομένων, κρυπτογράφηση των μηνυμάτων σε ολόκληρο τον κύκλο μετάδοσής τους (end to end), δικτυακή υποδομή ευρείας περιοχής με δυνατότητα λειτουργίας σε δύσκολες περιοχές με εδαφικές εξάρσεις (λόφοι, βουνά κλπ), όπου συνήθως παρουσιάζονται προβλήματα, πιστοποίηση όλων των τερματικών ώστε το δίκτυο να προστατεύεται από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες, διακοπή πρόσβασης στο δίκτυο τερματικών που απωλέσθηκαν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΚΟΥΕΣ



Σχολιασμένα