Η ατζέντα της εβδομάδας*

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2002 09:52
UPD:26/02/2002 18:19

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου

Ελλάδα

-09:00' Δεύτερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Τα οικονομικά, το μάνατζμεντ και το μάρκετινγκ του αθλητισμού στην αίθουσα «Αντωνιάδου» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Οικονομολόγων και Στελεχών (ΠΣΑΟΣ).

-Δεύτερο Συνέδριο των Maris Hotels με θέμα «Μαζί, με έγνοια για τον άνθρωπο, για ποιότητα, ανάπτυξη, κερδοφορία» στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου "Creta Maris", στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

-12:00' Συνέντευξη Τύπου του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων για τη βιολογική γεωργία στο ξενοδοχείο Τιτάνια

-12:00' Εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης "Greece's Economic Performance and Prospects" της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ερευνητικού Ιδρύματος "The Bookings Institution" στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, Ελ. Βενιζέλου 21, 2ος όροφος.

-13:00' Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τους βουλευτές που εκλέγονται στη Στερεά Ελλάδα.

-Ξεκινούν οι δημόσιες εγγραφές της εταιρείας Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες για την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του ΧΑΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/02/25/199756.htm . Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου.

-19:30' Το ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και η Λέσχη Διαλόγου και παρέμβασης «ΗΓΗΣΟΠΟΛΙΣ» παρουσιάζουν στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48) το βιβλίο «Περί Φιλελευθερισμού».

Ευρώπη

-Βρετανία. Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών Egg, Bunzl, Michael Page, Old Mutual.

Λονδίνο. Το Royal Institute of International Affairs οργανώνει διήμερο συνέδριο με τίτλο: «Οι τράπεζες στην εποχή του ευρώ», όπου θα μιλήσουν εξέχοντες Ευρωπαίοι τραπεζίτες.

Ουίλτον Παρκ. Συνεδρίαση του Βρετανο-Αμερικανικού Συνεδρίου με θέμα: «Διαχειρίζοντας την Παγκόσμια Οικονομία».

-Γερμανία. Προκαταρκτικά στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή Φεβρουαρίου.

ΗΠΑ

Δίνονται στη δημοσιότητα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών κατά τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για αύξηση 1,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

14:00' (ώρα Ελλάδος) Σικάγο. Ομιλία του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Πολ Ο' Νιλ στη συνεδρίαση του Economic Club of Chicago.

Ιαπωνία

Ανακοίνωση στοιχείων για την παραγωγή των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών τον Ιανουάριο.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου

Ελλάδα

-12:00' μ. Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Veterin ABEE στα γραφεία της έδρας της εταιρείας στον Ασπρόπυργο Αττικής, Θέση Βραγκό με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Απόφαση για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 2. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.

-12:00' μ. Ειδική εκδήλωση με θέμα «Ιδιωτική Ασφάλιση. Μοχλός οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης από την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) στην Αίγλη Ζαππείου.

-12:00' Εκδήλωση με θέμα «Κυπριακή οικονομία και χρηματιστήριο: Παρόν και μέλλον» στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ» από τη CLR Financial Services.

-16:00' Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Eθνικής Τράπεζας για το 2001

-16:00' Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Cosmote για το 2001.

-16:00' Παρουσιάσεις εισηγμένων εταιρειών από το Σύνδεσμο Εισηγμένων Εταιρειών στην πρώην αίθουσα συναλλαγών του ΧΑΑ. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του ΧΑΑ, Παναγιώτης Αλεξάκης. Οι διοικήσεις και τα στελέχη των εισηγμένων εταιρειών ALMA ΑΤΕΡΜΩΝ Α.Ε., ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε., ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε., KLEEMAN A.E., ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Α.Ε. και ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε. θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, τα οικονομικά αποτελέσματα κατά το 2001 και τις προοπτικές των εταιρειών και των μετοχών για το 2002.

-Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της «Τιτάν» για το 2001.

-19:30' Ομιλία με θέμα «Τα Βαλκάνια κατά τον 20ό αιώνα από τον επίκουρο καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Ιωάννη Στεφανίδη. Η ομιλία θα δοθεί στο αμφιθέατρο «Λ. Ζέρβας» του Ελληνικού Ινστιτούτου Ερευνών (ΕΙΕ) (Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 48).

Ευρώπη

-Βρετανία. Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών British American Tobacco, Prudential, Amersham, Aggreko και Cookson.

Kατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, σερ Εντουαρντ Τζορτζ, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων.

Λονδίνο. Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας, Ζαν Πιερ Ροθ, εκφωνεί ομιλία στο Βρετανο-Ελβετικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

-Γερμανία, Φρανκφούρτη. Δίνεται στη δημοσιότητα ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo για το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, ο εν λόγω δείκτης σημείωσε αύξηση για τέταρτο κατά σειρά μήνα.

-Γαλλία. Δείκτης τιμών καταναλωτή Ιανουαρίου.

-Ολλανδία, Αμστερνταμ. Διήμερη επίσκεψη του Ρουμάνου πρωθυπουργού Αντριαν Ναστάσε στην Ολλανδία.

ΗΠΑ

-Δίνονται στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας Home Depot για το τέταρτο τρίμηνο του 2001. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα κέρδη της εταιρείας στο εν λόγω διάστημα ανήλθαν σε 28 σεντς ανά μετοχή έναντι 20 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2000.

-Ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board για το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο εν λόγω δείκτης υποχώρησε στις 96,5 μονάδες από 97,3 τον Ιανουάριο.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου

Ελλάδα

-9:30' Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου στο Divani Caravel.

-10:00' Δημόσια συζήτηση με θέμα: «Η αναβάθμιση των δελτίων ειδήσεων των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών» διοργανώνει την Τετάρτη και Πέμπτη, 27,28/2, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στο Ζάππειο Μέγαρο.

-12:00' Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Mύλοι Λούλη Α.Ε., στα γραφεία της έδρας της, στη Σούρπη Μαγνησίας http://www.presspoint.gr/release.asp?id=9579 .

-12:00' Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. παρουσιάζει το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου του Οργανισμού (Ακτή Μιαούλη 10, 1ος όροφος).

-14:00' Επίσημη παρουσίαση της εταιρείας Compucon εν όψει της εισαγωγής των μετοχών της στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά του ΧΑΑ, στο "Celier Le Bistrot", Πανεπιστημίου 10.

-14:00' Aνακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των Ελληνικών Πετρελαίων για το 2001, στα γραφεία της εταιρείας, Αμαλίας 54.

-17:00' Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΟΤΕ για το 2001.

-Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Τράπεζας Πειραιώς για το 2001.

-20:30' Επίσημο δείπνο με ομιλητή τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ» (αίθουσα Ballroom).

Ευρώπη

-Βρετανία. Ανακοίνωση του αναθεωρημένου εγχώριου ΑΕΠ για το τέταρτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, αυξήθηκε κατά 0,2%.

Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών: CMG, Regus, Provident Financial, Brambles και Wimpey

-Γερμανία. ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου 2001. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το γ' τρίμηνο

-Γαλλία. Δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αυξήθηκε στο 93 από 92 τον Ιανουάριο.

Δείκτης τιμών παραγωγού Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το Δεκέμβριο.

-Ιταλία. Δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις διαμορφώθηκε στο 93 από 88 τον Ιανουάριο. Πωλήσεις λιανικής Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 2% σε ετήσια βάση.

-Νορβηγία, Οσλο. Συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας της Νορβηγίας για τη νομισματική πολιτική. Ανακοίνωση στις 15:00'.

-Ευρωζώνη. Ανακοίνωση της ευρείας προσφοράς χρήματος Μ3 Ιανουαρίου.

ΗΠΑ

Παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Ιανουαρίου.

Ουάσιγκτον, Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Αλαν Γκρίνσπαν, μιλά για την οικονομία ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πωλήσεις νέων κατοικιών κατά τον Ιανουάριο

Ιαπωνία

-Σύσκεψη της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής. Αναμένεται η ανακοίνωση μέτρων για την αντιμετώπιση του αντιπληθωρισμού.

-Το υπουργείο Εμπορίου ανακοινώνει στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής Ιανουαρίου.

-Εισαγωγή των μετοχών της Chiba Bank στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

-Ανακοίνωση προκαταρκτικών στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών αυξήθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το Δεκέμβριο.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου

Ελλάδα

-Τελευταία ημέρα κυκλοφορίας της δραχμής

-Συνέδριο με θέμα «Τουρισμός & Ανάπτυξη: Mία στρατηγική προσέγγιση» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο ξενοδοχείο «Αστέρας» Βουλιαγμένης.

-11:00' π.μ. Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Η Ναυτεμπορική Α.Ε. στα γραφεία της εταιρείας, στην οδό Λένορμαν 205, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Τροποποίηση του άρθρου 2 του καταστατικού για τη διεύρυνση των σκοπών της εταιρείας.

-Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΑΓΕΤ Ηρακλής για το 2001.

-16:30' Παρουσίαση της Τράπεζας Κύπρου στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, Σοφοκλέους 10.

Ευρώπη

-Γαλλία. Ανακοίνωση του ποσοστού ανεργίας για τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αυξήθηκε στο 9,1% από 9% το Δεκέμβριο.

-Ιταλία. Δείκτης τιμών παραγωγού Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυξήθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το Δεκέμβριο.

Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat για το 2001.

-Γερμανία. Δείκτης τιμών παραγωγού Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Θα δοθούν επίσης στοιχεία για τις πωλήσεις χονδρικής Ιανουαρίου.

-Ευρωζώνη. Δείκτης τιμών καταναλωτή Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αυξήθηκε κατά 2,4% σε ετήσια βάση.

-Βρετανία. Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών: Compass Software, Elementis, Hilton, Legal & General, Rentokil, Royal Sun Alliance, RBoS, Shire Pharma και Trinity Mirror.

ΗΠΑ

-Προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου.

-Νέες αιτήσεις για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.

-Δείκτης PMI για το μεταποιητικό τομέα

-Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Αλαν Γκρίνσπαν, μιλά για τη σημασία της συνταξιοδοτικής αποταμίευσης στο National Summit 2002 για το συνταξιοδοτικό.

Καναδάς

-Δίνεται στη δημοσιότητα το ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ιαπωνία

Δείκτης τιμών καταναλωτή Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υποχώρησε κατά 1,6% σε ετήσια βάση.

Ποσοστό ανεργίας Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αυξήθηκε στο 5,7% από 5,6% το Δεκέμβριο.

Συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) για τη νομισματική πολιτική. Η τράπεζα αναμένεται να αποφασίσει την αύξηση μηνιαίων αγορών κυβερνητικών ομολόγων στα 1 τρισ. γιεν από 800 δισ. γιεν που ισχύει τώρα, και την υιοθέτηση πληθωριστικού στόχου.

Παρασκευή, 1 Μαρτίου

Ελλάδα

-12:00' μ. Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Δημαρχιακό Μέγαρο για την παρουσίαση της έκθεσης: «2004: Αναζητώντας την Ολυμπιακή Ιδέα».

Ευρώπη

-Γαλλία. Δείκτης καταναλωτικού κλίματος Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, παρέμεινε στο -12.

Ανακοινώνεται ο δείκτης PMI Φεβρουαρίου για το μεταποιητικό τομέα.

-Ιταλία. Προκαταρκτικά στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αυξήθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον Ιανουαρίο. Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2001 αναμένεται να σημειώσει άνοδο 2,4%.

Προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου 2001. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2001.

Δίνονται στη δημοσιότητα στοιχεία για το δημόσιο χρέος στο σύνολο του 2001.

-Γερμανία. Ανακοινώνεται ο δείκτης PMI Φεβρουαρίου για το μεταποιητικό τομέα.

Βερολίνο. Ανοίγει τις πύλες της στο Μέγαρο Μάρτιν Γκρόπιους η μεγάλη διεθνής έκθεση «Κλασικός Πολιτισμός-Ιδέα ή πραγματικότητα» που διοργανώνει το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού.

-Ευρωζώνη. Ανακοινώνεται ο δείκτης PMI Φεβρουαρίου για τον τομέα υπηρεσιών.

-Βρετανία. Ανακοίνωση του δείκτη PMI Φεβρουαρίου για τον τομέα μεταποίησης. Δίνονται στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών: HBOS, Schroders, Telewest και JD Wetherspoon

-Βρυξέλλες. Ετήσια αναδιάρθρωση του δείκτη Bel-20 του Euronext, των Βρυξελλών.

ΗΠΑ

-Δίνονται στη δημοσιότητα: στοιχεία για το προσωπικό εισόδημα και τις ιδιωτικές δαπάνες κατά τον Ιανουάριο, o δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν (αναθεωρημένα στοιχεία) και στοιχεία για τις δαπάνες στον κατασκευαστικό τομέα κατά τον Ιανουάριο.

Σάββατο, 2 Μαρτίου

-11:00' Ρόδος. Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ΔΑΝΕ Θαλάσσια Γραμμή Α.Ε. στην αίθουσα του θεάτρου Εθνικόν, Πλατεία Ελευθερίας, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρίας περί μετοχικού κεφαλαίου (προσαρμογή κεφαλαίου και ονομαστικής αξίας των μετοχών και σε ευρώ), σύμφωνα με το Νόμο 2842/2000.

* Tα στοιχεία εμπλουτίζονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα