Αισιοδοξία για τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2002 15:48
UPD:17:35

Μία σειρά ενθαρρυντικών εταιρικών ανακοινώσεων αναμένεται να συντηρήσει το θετικό κλίμα που επικράτησε προς το τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, η General Motors, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία της τόσο στο πρώτο τρίμηνο του 2002 όσο και στο σύνολο του έτους, καθώς η ζήτηση των προϊόντων της στην αμερικανική αγορά ξεπερνάει τις προβλέψεις.

«Η σημερινή ανακοίνωση της GM αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι η οικονομία ανακάμπτει», δήλωσε στο "Bloomberg" ο Τίμοθι Στίβενσον, διαχειριστής κεφαλαίων στην Evergreen Special Equity Fund.

Παράλληλα, η εταιρεία ασύρματης τεχνολογίας Qualcomm ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο τα κέρδη της ανά μετοχή θα διαμορφωθούν σε 20 σεντς, όσο ακριβώς ανέμεναν οι αναλυτές.

Τέλος, η Lowe's, ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος λιανικής για οικιακά είδη, ανακοίνωσε σήμερα κέρδη μεγαλύτερα των προβλέψεων για το τέταρτο τρίμηνο του 2001.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, μετά την έναρξη της συνεδρίασης θα δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών κατά τον Ιανουάριο, ενώ αύριο θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board για το Φεβρουάριο.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής οι δείκτες Dow Jones και Νasdaq ενισχύθηκαν κατά 1,36% και 0,48% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα