Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση για τον προαστιακό

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2002 16:26

Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ και της κοινοπραξίας Ακτωρ ΑΤΕ-Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ-ΤΕΒ ΑΕ η σύμβαση για την ανάθεση της πρώτης εργολαβίας του προαστιακού σιδηροδρόμου Αθηνών. H σύμβαση αφορά την κατασκευή των έργων υποδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών και του Αεροδρομίου των Σπάτων.

Το ύψος της σύμβασης φτάνει περίπου τα 84,5 εκατομμύρια ευρώ, ή 29 δισ. δρχ. Στο συγκεκριμένο έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, περιλαμβάνονται οι σταθμοί Ηρακλείου, Ολυμπιακού σταδίου, λεωφόρου Κηφισίας, Λεωφόρου Πεντέλης, Σταυρού, Παλλήνης, Κάντζας, Κορωπίου και αεροδρομίου. Στο σταθμό Νερατζιώτισσα θα υπάρχει ανταπόκριση με τον ΗΣΑΠ και στο σταθμό του Σταυρού με το Μετρό.

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου θα ανοίξουν, παρουσία εκπροσώπων των διαγωνιζομένων, οι οικονομικές προσφορές για τη δεύτερη εργολαβία, που αφορά την κατασκευή έργων υποδομής του τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα μεταξύ Τριών Γεφυρών και Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών.

Στην εργολαβία αυτή περιλαμβάνονται επίσης και τα έργα υποδομής σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης, ηλεκτροκίνησης και των κτιρίων σιδηροδρομικών σταθμών για ολόκληρο το τμήμα από τις Τρεις Γέφυρες έως το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ



Σχολιασμένα