Αυξάνονται τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2002 14:03

Η ενίσχυση των τοποθετήσεων στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της υψηλής τεχνολογίας ωθεί σε υψηλότερα επίπεδα τους βασικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Οι παραπάνω κλάδοι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, είναι οι πρώτοι που θα επωφεληθούν από την αναμενόμενη ανάκαμψη της οικονομίας.

Στη διαμόρφωση θετικού κλίματος συνέβαλαν τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα της ισπανικής Telefonica Moviles, καθώς και η ανακοίνωση ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 5.159 μονάδες αυξημένος κατά 0,39%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.385 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,02% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.951 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,10%.

Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει από την αρχή των συνεδριάσεων ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών με τις μετοχές των εταιρειών με τις μετοχές των εταιρειών Ericsson και Nokia να ενισχύονται κατά 2,30% και 2,22% αντιστοίχως.

Μεγαλύτερη άνοδο (2,75%) σημειώνει η μετοχή της Telefonica Μοviles. Η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της έσοδα στο 2001 ανήλθαν σε 893 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ανάλογα κέρδη καταγράφει και η μετοχή της France Telecom, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να προβεί στην πώληση του μεριδίου που κατέχει (23,1%) στη Eutelsat.

Από τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας ξεχωρίζουν οι μετοχές των εταιρειών Stmicroelectronics (2,69%) και Siemens Εlectronics (2,67%). Οι εν λόγω εταιρείες προχώρησαν χθες σε συμφωνία συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη και προώθηση ενός συστήματος λογισμικού για την επόμενη γενεά αποκωδικοποιητών http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/02/27/200342.htm .

Αντιθέτως, πτωτικά κινείται η μετοχική τιμή της CGNU Plc. Ο κορυφαίος βρετανικός ασφαλιστικός όμιλος ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το μέρισμα του για το 2002 σε ποσοστό έως και 40% με στόχο τη χρηματοδότηση επέκτασης. Τα λειτουργικά κέρδη του σημείωσαν στο 2001 αύξηση 41%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα