ΧΑΑ - Οργάνωση δύο ημερίδων

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2002 15:37

Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει κατά το προσεχές διάστημα δύο ημερίδες.

Στην πρώτη ημερίδα για τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, που θα διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου 2002, θα συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Σταύρος Θωμαδάκης. Ομιλητές επίσης θα είναι ο Πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών και Λογιστών (ΣΟΕΛ) Χάρης Αλαμάνος, καθώς και στελέχη - εκπρόσωποι όλων των μεγάλων ελεγκτικών – λογιστικών οίκων της χώρας.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η σημασία της εισαγωγής των διεθνών λογιστικών προτύπων για τις εισηγμένες εταιρείες, η γενική περιγραφή και επίδρασή τους, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, η οργάνωση της εποπτείας τους από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν κατά την αρχική εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων, καθώς και οι σημαντικές διαφορές μεταξύ των διεθνών και ελληνικών λογιστικών προτύπων.

Η δεύτερη ημερίδα για την εταιρική διακυβέρνηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου 2002, αφορά την παρουσίαση της μελέτης που εκπονήθηκε από το ΧΑΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (ΚΕΜΕΧ) του Πανεπιστημίου Αθηνών και αναφέρεται στη μεθοδολογία αξιολόγησης του επιπέδου εταιρικής διακυβέρνησης των εισηγμένων στο ΧΑΑ.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ο κ. Σταύρος Θωμαδάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Λευτέρης Αντωνακόπουλος, ο Πρόεδρος της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών Χρήστος Σπανός, ο Πρόεδρος της Ενωσης Εισηγμένων Εταιρειών στο ΧΑΑ Σπύρος Θεοδωρόπουλος, και άλλα επιχειρηματικά στελέχη και εκπρόσωποι από τον ΣΒΒΕ και το ΕΒΕΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα