Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2001 07:07
UPD:08:14

Πτωτικά κινούντο σήμερα οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνει η μετοχή της Sony Corp. και άλλων εξαγωγικών εταιρειών, καθώς έντονη είναι η ανησυχία για τη ζήτηση από τη μεγαλύτερη αγορά, τις ΗΠΑ, των προϊόντων που παράγουν, μετά το πρόβλημα που προκλήθηκε με το νέο κρούσμα βακτηριδίου του άνθρακα, που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η Βουλή των Αντιπροσώπων, οδηγώντας τις αμερικανικές μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα. Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο έχανε 172,02 μονάδες φθάνοντας στις 10.583,43 μονάδες.

Απώλειες 3,2% εμφάνιζε και ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χογκ Κογκ για να διαμορφωθεί στις 9.934,41 μονάδες, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός. Η υπ'αριθμόν ένα εταιρεία παραγωγής κομπιούτερ, Legend Holding Ltd., έχανε 4,8% στα 3,45 δολ. Χογκ Κογκ, μετά τις απώλειες του δείκτη Nasdaq στη Wall Street, τις μεγαλύτερες από τις 17 Σεπτεμβρίου, τρέχοντος έτους, μετά τον φόβο που έχει προκαλέσει το βακτηρίδιο του άνθρακα.

Στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, ο δείκτης Kospi υποχώρησε κατά 0,8%, φθάνοντας στις 523,99 μονάδες. Η μετοχή της Samsung Electronics Co., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής memory chip της χώρας, αλλά και της μεγαλύτερης εξαγωγικής, έχασε ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 161.500 γουόν. Η μετοχή της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Κορέας, Hyundai Motor Co., υποχώρησε κατά 1,8% φθάνοντας στα 19.550 γουόν, ως αποτέλεσμα των ανακοινώσεων για την έκθεση ανθρώπων στο βακτηρίδιο του άνθρακα και την προσβολή τους από αυτό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα