Αντιδράσεις για τη συμμετοχή των ασφαλιστικών στην κοινωνική ασφάλιση

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2002 07:29
UPD:07:37

Τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών προκαλούν τα κυβερνητικά σχέδια για τον ρόλο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην κοινωνική ασφάλιση, και ειδικότερα στη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Χρήστος Πολυζωγόπουλος, τόνισε ότι η Συνομοσπονδία δεν θα δεχθεί τέτοιες παρεμβάσεις και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις, επειδή 35 ασφαλιστικές εταιρείες βρίσκονται στο «κόκκινο».

«Οι σύγχρονες μέθοδοι διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείων, είναι για το καλό των εργαζομένων και των ασφαλισμένων», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. «Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα διαχειρίζονται ιδιωτικά και όχι κρατικά κεφάλαια», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, Δημήτρης Κοντομηνάς, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ακη Τσοχατζόπουλο. Ο υπουργός από την πλευρά του δήλωσε, ότι η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να παίξει συμπληρωματικό ρόλο στην κοινωνική ασφάλιση.

«Ο ρόλος της κοινωνικής ασφάλισης, βρίσκεται έξω από το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα», τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση υπονομεύει κάθε στοιχείο σοβαρότητας και αξιοπιστίας του όποιου κοινωνικού διαλόγου. «Η πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό είναι ξεκάθαρη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε : «Θέλουμε μια ρύθμιση ευρύτερα αποδεκτή. Δεν μας φοβίζει το πολιτικό κόστος, θα υποστηρίξουμε το σωστό».

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης προανήγγειλε ότι ο κοινωνικός διάλογος για τη φορολογική μεταρρύθμιση, θα αρχίσει στα τέλη Μαρτίου, μετά την κατάθεση του πορίσματος της ειδικής επιτροπής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα