Ομιλος Ιντεάλ : Αύξηση στις πωλήσεις το 2001

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2002 13:54

Αύξηση 6% παρουσίασαν οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου Ιντεάλ κατά το οικονομικό έτος 2001 και ανήλθαν σε 82,6 εκατ. ευρώ (28,1 δισ. δρχ.), εξέλιξη η οποία θεωρείται θετική και είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας για διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων και λύσεων που προσφέρει ο όμιλος εταιρειών Ιντεάλ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι η αύξηση αυτή παρατηρήθηκε σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τον ευρύτερο κλάδο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Στα αποτελέσματα παρουσιάζεται αρνητική εξέλιξη, όπου σε ενοποιημένο επίπεδο ο όμιλος εμφανίζει ζημιές προ φόρων (μετά από την αναλογία μειοψηφίας) συνολικού ύψους 11,1 εκατ. ευρώ (3,5 δισ. δρχ.).

Υπενθυμίζεται ότι το 2001, ολοκληρώθηκε η συγχώνευση των δραστηριοτήτων στο systems integration με την Ideal Systems να αποτελεί έναν από του κυριότερους οργανισμούς στο χώρο των ολοκληρωμένων λύσεων. Ο κύκλος εργασιών της Ιντεάλ Συστήματα ανήλθε σε 22,5 εκατ. ευρώ (7,7 δισ. δρχ.) το 2001, από 17,1 εκατ. ευρώ (5,8 δισ. δρχ.) που ήταν το 2000. Η καθυστέρηση που παρουσιάστηκε στα έργα του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης σε συνδυασμό με τις μειωμένες επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, δεν επέτρεψαν στην εταιρεία να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες της κατά την χρήση που έκλεισε.

Σαν αποτέλεσμα των πιο πάνω και των έκτακτων δαπανών συγχώνευσης οι ζημιές εκμετάλλευσης ανήλθαν σε 1,0 εκατ. ευρώ (0,2 δισ. δρχ.) από 0,1 εκατ. ευρώ (0,1 δισ. δρχ.) το 2000.

Τέλος, η υστέρηση σε σχέση με τις προσδοκίες στην αγορά του Ιnternet οδήγησε τον όμιλο στη διαφοροποίηση της αρχικής στρατηγικής του στη διαδικτυακή πύλη (Portal) και τις υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο (ISP). Τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων αυτών, καθώς και η αποχώρηση από τη δραστηριότητα παραγωγής πυριμάχων είχαν σημαντική αρνητική επίδραση (3,5 εκατ. ευρώ, 1,1 δισ. δρχ.) στα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΕΚ



Σχολιασμένα