Ανακοίνωση ΧΑΑ: Εισαγωγή του δείκτη FTSE MED-100

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2002 16:06

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων τριών χρηματιστηρίων της περιοχής - Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, Χρηματιστηρίου Αξιών Τελ Αβίβ και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου - μαζί με εκπροσώπους της εταιρίας FTSE Global Index Provider. Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια εκείνης που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου τον Αύγουστο 2001 και αναφέρεται στην προώθηση της συνεργασίας των ως άνω συμμετεχόντων, αρχίζοντας με τη δημιουργία ενός κοινού χρηματιστηριακού δείκτη 100 μετοχών, του FTSE Med 100 Index. Το χρηματιστήριο της Καζαμπλάνκας έχει επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχει στην ομάδα, αλλά σήμερα δεν μπόρεσε να εκπροσωπηθεί.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα όπως τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δείκτη και οι βασικοί κανόνες σύνθεσης και λειτουργίας του. Όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι οι βασικοί όροι λειτουργίας και οι εμπορικοί όροι θα πρέπει να συμφωνηθούν κατά το προσεχές διάστημα, έτσι ώστε να ξεκινήσει μία εκστρατεία προώθησης του δείκτη σε διαχειριστές κεφαλαίων και χρηματιστηριακές εταιρίες, εταιρίες παροχής δεδομένων στις 4 χώρες που συμμετέχουν αλλά και σε άλλα χρηματιστηριακά κέντρα. Στόχος των συνεργαζομένων χρηματιστηρίων, είναι ο νέος δείκτης να τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2002.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους προσκαλώντας και άλλα χρηματιστήρια της περιοχής σε αυτό το έργο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα