H ατζέντα της εβδομάδας (4/3 έως 8/3/2002)

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2002 09:58
UPD:05/03/2002 12:29

Δευτέρα, 4 Mαρτίου

Ελλάδα

-11:30' Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, με τον ειδικό απεσταλμένο της ρωσικής ομοσπονδίας για θέματα νοτιοανατολικής Ευρώπης, Βλαδιμίρ Χιζώφ.

-12:00' Συνέντευξη Τύπου της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΒΕΕ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με θέμα: «Κινητοποιήσεις για το φορολογικό», στο ξενοδοχείο Esperia Palace, Σταδίου 22 & Εδουάρδου Λω.

-12:00' Η Telestet παρουσιάζει το αθλητικό χορηγικό της πρόγραμμα για την περίοδο 2002-2004, στα γραφεία της εταιρείας.

-14:00' Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Αλκο Ελλάς ΑΒΕΕ στα γραφεία της εταιρείας, Θέση Κύριλλο 193 00, στον Ασπρόπυργο http://www.presspoint.gr/release.asp?id=9810 .

-14:00' Eκδήλωση με θέμα «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση-The Government» διοργανώνει η εταιρεία Oracle στην Αίγλη Ζαππείου (αιθ. Olympia).

-14:30' Επίσημη παρουσίαση της εταιρείας Compucon Eφαρμογές Yπολογιστών ABEE εν όψει της εισαγωγής των μετοχών της στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά του ΧΑΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πρώην αίθουσα συναλλαγών του ΧΑΑ, Σοφοκλέους 10. Η δημόσια εγγραφή θα πραγματοποιηθεί στις 6-8 Mαρτίου, με εύρος τιμής διάθεσης 8,4 ευρώ - 9,6 ευρώ.

-15:00' Εκτακτη γενικής συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε. στα γραφεία της εταιρείας, Λ. Κηφισίας 64, στο Μαρούσι, 4ος όροφος, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού περί σκοπού της εταιρείας.

-Αποτελέσματα των εκλογών στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

-21:00' Ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης.

Ευρώπη

-Βρυξέλλες. Συμβoύλιο των υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης

-Βρετανία. Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου ΜΜΕ Pearson για το σύνολο της περυσινής χρήσης.

Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας HSBC για τη χρήση 2001.

-Γαλλία. Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TF1 για το παραπάνω χρονικό διάστημα.

-Γενεύη. Ανοίγει τις πύλες της η έκθεση αυτοκινήτου. Θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Μαρτίου.

-Σουηδία. Δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Φεβρουαρίου, δείκτης τιμών παραγωγού Ιανουαρίου.

-Νορβηγία. Ποσοστό ανεργίας Φεβρουαρίου.

-Γερμανία. Ομιλία του Ελληνα υπουργού Εθνικής Αμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, στη «Γερμανική Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής» (DGfAP), μία από τις σημαντικότερες «δεξαμενές σκέψεις» στη Γερμανία, με θέμα: «Διεύρυνση του ΝΑΤΟ και νέες προκλήσεις για τη Συμμαχία».

Το βράδυ ο Ελληνας υπουργός θα παρακαθήσει σε δείπνο που παραθέτει ο Ρούντολφ Σάρπινγκ με προσκεκλημένους τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Λόρδο Ρόμπερτσον, και άλλους υπουργούς και αξιωματούχους που μετέχουν σε συνέδριο του αμερικανικού Ινστιτούτου ASPEN με αντικείμενο τις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ουκρανίας.

- Ευρωζώνη. α) Δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, διαμορφώθηκε στο -12 από -14 τον Ιανουάριο. β) δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, διαμορφώθηκε στο -11 από -10 τον Ιανουάριο. γ) 13:00' (ώρα Ελλάδος) Δείκτης τιμών παραγωγού Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,3% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2001 και κατά 0,9% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2001.

ΗΠΑ

Ουάσιγκτον. Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ακη Τσοχατζόπουλου, με τον αμερικανό υπουργό Ενέργειας, κ. Abraams και 15 μέλη think tanks ενέργειας.

Nέα Υόρκη. Συνάντηση του κ. Τσοχατζόπουλου με tour operators.

Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Πολ Ο' Νιλ, σε Ριάντ, Κουβέιτ και Ντουμπάι.

Iαπωνία

Τόκιο. Συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιουνιχίρο Κοϊζούμι.

Τρίτη, 5 Μαρτίου

Ελλάδα

-10:00' Διαδοxικές συναντήσεις του υπουργού Eργασίας και Kοινωνικών Aσφαλίσεων, κ. Δ. Pέππα, με τους εκπροσώπους της ΓΣEE, της AΔEΔY και των εργοδοτικών οργανώσεων ΣEB, ΓΣEBEE και EΣEE, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις του διαλόγου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

-11:00' Τελετή παράδοσης-παραλαβής αρχηγίας του Λιμενικού Σώματος, στην αίθουσα τελετών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργου Ανωμερίτη.

-11:00' Υπό την προεδρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, συνεδριάζουν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος οι Συντονιστές των ΟΔΕ με θέμα ημερήσιας διάταξης τα φαινόμενα του κομματισμού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

-12:00' μ. Tελετή παράδοσης παραλαβής καθηκόντων του αρχηγού του ΓΕΝ, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

-Διεθνές συνέδριο, διήμερης διάρκειας με θέμα τις στρατηγικές management για την επιτυχία της Ολυμπιάδας. Υπό τον τίτλο "The 2004 Olympic Games Summit-Management Strategies for the success of the Olympiad" εισηγητές και αναλυτές από τη διεθνή αγορά θα αναφερθούν στις τακτικές και στις μεθόδους management που θα πρέπει να εφαρμοστούν και στη χώρα μας, ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες του διεθνούς συνεδρίου είναι η «Ναυτεμπορική».

-12:00' μ. Επίσημη παρουσίαση των κινητών τηλεφώνων Sony-Ericsson, στην Αίγλη Ζαππείου.

Ευρώπη

-Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

-Ισπανία. Βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου.

-Γαλλία. Ανακοίνωση του δείκτη PMI (Purchasing Managers Index) για τον τομέα υπηρεσιών το Φεβρουάριο. Τον Ιανουάριο είχε διαμορφωθεί στο 52,5.

Δίνονται στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου μέσων ενημέρωσης Vivendi Universal για το τέταρτο τρίμηνο και το σύνολο της περυσινής χρήσης.

Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της διαφημιστικής εταιρείας Publicis.

-Γερμανία. Η Deutsche Telekom αναμένεται να δώσει στοιχεία σχετικά με την αρχική δημόσια εγγραφή της T-Mobile, της θυγατρικής της εταιρείας στον τομέα κινητής τηλεφωνίας. Αρχικώς, η δημόσια εγγραφή της T-Mobile είχε προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2002. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της Deutsce Telekom, η απόφαση αυτή ενδέχεται να αναθεωρηθεί λόγω της εξασθένησης των μετοχών του κλάδου κινητής τηλεφωνίας.

Συνάντηση του Ελληνα υπουργού Εθνικής Αμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Αμυντικών Υποθέσεων της Βουλής, Χέλμουτ Βίτσορεκ, και την πρόεδρο της Μικτής Γερμανοελληνικής Ομάδας της Βουλής, Ζίγκριντ Σκαρπέλις-Σπερκ. Στη συνέχεια, ο κ. Παπαντωνίου θα μεταβεί στο υπουργείο Αμυνας όπου θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές. Υστερα από μία κατ' ιδίαν συνάντηση Παπαντωνίου-Σάρπινγκ, θα ακολουθήσουν συνομιλίες σε επίπεδο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια γεύμα εργασίας. Το απόγευμα ο Παπαντωνίου θα ενημερώσει τους Ελληνες ανταποκριτές στο Βερολίνο και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα.

-Βρετανία. Ανακοίνωση του δείκτη PMI (Purchasing Managers Index) για τον τομέα υπηρεσιών το Φεβρουάριο. Τον Ιανουάριο είχε διαμορφωθεί στο 51,1.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας British Airways δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για την επιβατική κίνηση κατά τον περασμένο μήνα.

Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας United Business Media.

-Ευρωζώνη. Ανακοίνωση του δείκτη PMI (Purchasing Managers Index) για τον τομέα υπηρεσιών το Φεβρουάριο. Τον Ιανουάριο είχε διαμορφωθεί στο 51.

Ανακοίνωση του ποσοστού ανεργίας για τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, αυξήθηκε στο 8,6%, από 8,5% το Δεκέμβριο.

Καναδάς

-Η Τράπεζα του Καναδά ανακοινώνει την απόφασή της για το ύψος των επιτοκίων.

ΗΠΑ

-Ανακοίνωση του δείκτη ISM (Institute for Supply Management) για τον τομέα υπηρεσιών το Φεβρουάριο. Αναμένεται άνοδος του δείκτη στο 50,8. Τον Ιανουάριο είχε διαμορφωθεί στο 49,6.

Iαπωνία

-Πωλήσεις εισαγόμενων αυτοκινήτων κατά το Φεβρουάριο. Τον Ιανουάριο είχαν σημειώσει πτώση κατά 4,1% σε ετήσια βάση.

Τετάρτη, 6 Μαρτίου

Ελλάδα

-Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

-Συνέδριο "CRM Visions Conference 2002" στην Αίγλη Ζαππείου.

-Ξεκινά η δημόσια εγγραφή της Compucon Eφαρμογές Yπολογιστών ABEE για την εισαγωγή των μετοχών της στην Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά (ΝΕΧΑ) του ΧΑΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/03/02/201216.htm .

-20:30' Ομιλία του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Χανς Αιχελ, με θέμα: «Μεταρρυθμίσεις για περαιτέρω ανάπτυξη και απασχόληση», κατά τη διάρκεια δείπνου με την ευκαιρία της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στο Divani Caravel. Στο δείπνο θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης με θέμα: «Η πορεία της Ευρώπης μετά το ευρώ».

Ευρώπη

-Γερμανία. Ανακοίνωση του ποσοστού ανεργίας το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αυξήθηκε στο 10,5% από 10,4% τον Ιανουάριο.

-Γαλλία. Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας Dassault και της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Carrefour για το σύνολο της περυσινής χρήσης.

-Βρετανία. Εναρξη διήμερης τακτικής συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της καπνοβιομηχανίας Gallaher για το 2001.

ΗΠΑ

-Δίνεται στη δημοσιότητα το «Μπεζ Βιβλίο» της Fed.

-Ανακοίνωση στοιχείων για τις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτές αυξήθηκαν κατά 1,5%. Εάν επαληθευθούν οι προβλέψεις, θα πρόκειται για την Τρίτη αύξηση κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Πέμπτη, 7 Μαρτίου

Ελλάδα

-12:00' Aνακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της EFG Eurobank Ergasias για τη χρήση 2001, στην Αίγλη του Ζαππείου.

-13:00' Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., στην αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου του Μεγάρου Μουσικής, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη 1 http://www.presspoint.gr/release.asp?id=9913 .

-Διημερίδα μεταφοράς τεχνολογίας με τίτλο «Υλικά, κατασκευές, θαλάσσιες τεχνολογίες, περιβάλλον στις εγκαταστάσεις της ΕΚΕΠΥ Α.Ε. στη Χαλκίδα.

-Ξεκινά το διήμερο διεθνές συνέδριο ανθρώπινου δυναμικού της PricewaterhouseCoopers με θέμα: «Σύγκλιση εταιρικών στόχων και προσωπικής εξέλιξης, στο Divani Apollon Palace, στο Καβούρι.

-Θεσσαλονίκη. Διεθνής έκθεση επίπλου Furnidec στη HELLEXPO/ΔΕΘ έως και τις 11 Μαρτίου.

Ευρώπη

-Γερμανία, Φρανκφούρτη. Τακτική δεκαπενθήμερη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δεν αναμένονται εκπλήξεις στο θέμα των επιτοκίων, καθώς η οικονομία δείχνει ότι σταθεροποιείται και ο πληθωρισμός να υποχωρεί από τα υψηλά επίπεδα του Ιανουαρίου στην ευρωζώνη. Μετά το πέρας της συνεδρίασης θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, στις 15:30’ (ώρα Ελλάδος).

-Βρετανία. Συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια.

Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών Rolls Royce, GKN και P&O για το 2001.

-Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet και η ΒΑΑ, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Χίτθροου και Γκάτγουικ, δίνουν στοιχεία για την επιβατική κίνηση κατά το Φεβρουάριο.

-Γαλλία. Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH για το σύνολο της περυσινής χρήσης.

-Δανία. Δίνονται στη δημοσιότητα στοιχεία για την ανεργία κατά τον Ιανουάριο και το ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου 2001.

-Σουηδία. Ανακοίνωση του ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου 2001.

ΗΠΑ

-Δίνονται στη δημοσιότητα τα τελικά στοιχεία για την παραγωγικότητα στο τέταρτο τρίμηνο του 2001. Όπως εκτιμούν αναλυτές, αυτή αυξήθηκε κατά 4,4% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης των τελευταίων 18 μηνών. Στο δεύτερο τρίμηνο είχε αυξηθεί κατά 3,5%.

-Ανακοινώνεται ο αριθμός των νέων αιτήσεων για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Μαρτίου.

-Ουάσιγκτον. Κατάθεση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Αλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας με θέμα την οικονομική κατάσταση της χώρας.

-Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της National Semiconductor.

Iαπωνία

-Ανακοίνωση του δείκτη τιμών χονδρικής για το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να έχει μειωθεί κατά 1,4% σε ετήσια βάση.

-Δίνεται στη δημοσιότητα το ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου 2001. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων συρρικνώθηκε κατά 0,3%. Στο τρίτο τρίμηνο του περυσινού έτους είχε μειωθεί κατά 0,5%.

Χονγκ Κονγκ

Πωλήσεις λιανικής Ιανουαρίου.

Παρασκευή, 8 Μαρτίου

Ελλάδα

-9:00' Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας CPI A.E. στην έδρα της εταιρείας, στην Αγία Παρασκευή επί της οδού Μεσογείων 348, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Μεταφορά της έδρας της εταιρείας από το Δήμο Αγίας Παρασκευής στο Δήμο Ταύρου Αττικής. 2. Τροποποίηση του άρθρου 2 παρ. 1 του Καταστατικού.

-Ολοκληρώνεται η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας Compucon Eφαρμογές Yπολογιστών ABEE στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά (ΝΕΧΑ) του ΧΑΑ.

-Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει τον πληθωρισμό Φεβρουαρίου.

-19:00' Το ινστιτούτο Γκαίτε διοργανώνει συζήτηση με θέμα: «Βιοηθική και Βιοπολιτική».

Ευρώπη

-Ιταλία. Δίνονται στη δημοσιότητα τα οριστικά στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν τετάρτου τριμήνου 2001. Σύμφωνα με προβλέψεις αναλυτών, μειώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αυξήθηκε κατά 1,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000.

-Σουηδία. Ανακοίνωση του ποσοστού ανεργίας το Φεβρουάριο

Καναδάς

-Ανακοίνωση στοιχείων γα την απασχόληση και την ανεργία κατά το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το ποσοστό ανεργίας τον περασμένο μήνα αυξήθηκε στο 8% από 7,9% τον Ιανουάριο. Επίσης, θα δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία για την ανέγερση νέων κατοικιών για το Φεβρουάριο.

Iαπωνία

Ανακοίνωση στοιχείων για τις δαπάνες των νοικοκυριών κατά τον Ιανουάριο. Το Δεκέμβριο του 2001 είχαν εμφανίσει πτώση της τάξεως του 6,6% σε ετήσια βάση.

ΗΠΑ

Ουάσιγκτον. Το υπουργείο Εργασίας ανακοινώνει το ποσοστό ανεργίας για το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αυξήθηκε στο 5,8% από 5,6% τον Ιανουάριο.

-Tα στοιχεία της ατζέντας εμπλουτίζονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα