Ζημιογόνο το 2001 για την Deutsche Telekom

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2002 15:08

Ζημιογόνο ήταν το 2001 για την Deutsche Telekom, καθώς η εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας VoiceStream και το κόστος για την απόκτηση αδειών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς επιβάρυναν τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι καθαρές ζημίες της κορυφαίας ευρωπαϊκής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας στο 2001 ανήλθαν σε 3,5 δισ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 5,9 δισ. ευρώ το 2000. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες ύψους 2,7 δισ. δολαρίων.

Εντούτοις, όπως επισημαίνουν οι Financial Times, τα κέρδη από τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της -προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων- ενισχύθηκαν κατά 17% στα 15,1 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της Deutsche Telekom αυξήθηκαν σε ποσοστό 18,1% στα 48,3 δισ. ευρώ, λόγω της ώθησης που δέχθηκαν από τις πωλήσεις του βραχίονα κινητής τηλεφωνίας T-Mobile. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της τελευταίας ανήλθαν το 2001 σε 3,1 δισ. ευρώ από 1,4 δισ. ευρώ το 2000.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom Ρον Ζόμερ καταβάλλει προσπάθειες να συγκρατήσει το κόστος στην VoiceStream Wireless Corp. και προχωρά σε πώληση περιουσιακών στοιχείων με στόχο τη μείωση του χρέους.

Από τη στιγμή που η αξίας 5,5 δισ. ευρώ μεταβίβαση των δραστηριοτήτων της στην καλωδιακή τηλεόραση στην αμερικανική Liberty Media δεν έλαβε την έγκριση των γερμανικών αρχών ανταγωνισμού, οι ελπίδες για μείωση του χρέους της Deutsche Telekom σε 50 δισ. ευρώ στα τέλη του 2002 -από 62,1 δισ. ευρώ στα τέλη του προηγούμενου χρόνου- έχουν εναποτεθεί σε εισαγωγή της T-Mobile στο χρηματιστήριο, από την οποία αναμένει να συγκεντρώσει 10 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα