Συνεργασία CosmoΟΝΕ - Microsoft στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2002 16:10

Την τεχνολογία και τις εφαρμογές της Microsoft επέλεξε η CosmoONE ( www.cosmo-one.gr ) που προωθεί υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου για επιχειρήσεις.

Η CosmoONE αναζήτησε μία λύση, η οποία να αυτοματοποιεί πλήρως την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των ERP συστημάτων των αγοραστών και των προμηθευτών και της ηλεκτρονικής της αγοράς b2bmarketsite.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι λύσεις της Microsoft καλύπτουν πλήρως αυτές τις απαιτήσεις, παρέχοντας ευκολία στη διαχείριση και άμεση ενημέρωση των ERP συστημάτων, ώστε να μηδενίζονται τα σφάλματα ή οι παραλείψεις.

Για την απευθείας σύνδεση του συστήματος ηλεκτρονικών προμηθειών με τα ERP συστήματα των προμηθευτών και των αγοραστών, η CosmoONE χρησιμοποιεί το πρόγραμμα Microsoft BizTalk.

Η συνεργασία της CosmoONE και της Microsoft οδήγησε στην ανάπτυξη και μίας νέας λύσης που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική αγορά b2bmarketsite.

Σημειώνεται ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της CosmoONE Hellas MarketSite AE συμμετέχουν ο ΟΤΕ, η Cosmote, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η Alpha Bank και η Διηνεκής Πληροφορική.

Το 2001, ο όγκος των συναλλαγών της CosmoONE στην ηλεκτρονική αγορά προμηθειών b2bmarketsite ( www.b2bmarketsite.gr ) έφτασε τα 54,8 εκατ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των συναλλαγών από 50 που ήταν το μήνα Ιούνιο 2001 αυξήθηκε στις 350 το Δεκέμβριο 2001.

Οσον αφορά στις Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες ( www.b2bauctions.gr ), από την πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας το Μάρτιο του 2001 έως το τέλος του ίδιου έτους, η συνολική δημοπρατηθείσα αξία προϊόντων και υπηρεσιών ανήλθε σε 25,2 εκατ. ευρώ, επιφέροντας στους διοργανωτές κέρδη της τάξεως του 24% κατά μέσο όρο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ
  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα