Θυγατρική της Datamedia στην Τουρκία συγχωνεύεται με την Barkod

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2002 18:14

Η θυγατρική εταιρεία της Datamedia στην Τουρκία, η Porcan Bilgisayar AS, συγχωνεύεται με την εταιρεία Barkod AS, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Η εταιρεία Barkod είναι σημαντικός πελάτης της Datamedia από το 1992.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται ίσως για την πρώτη φορά στην Τουρκία που πραγματοποιείται συγχώνευση μεταξύ εταιρειών στις οποίες δεν υπήρχε προηγούμενη μετοχική σχέση.

Το νέο εταιρικό σχήμα θα δραστηριοποιείται στους τομείς εξειδίκευσης της Datamedia, δηλαδή σε ολοκληρωμένες λύσεις φορητών υπολογιστικών συστημάτων, διαχείρισης εγγράφων, CRM και εξειδικευμένο hardware. Θα διαθέτει τα προϊόντα των εταιρειών Symbol, Intermec, Filenet και Onyx, εκτός από την Τουρκία και στις τουρκόφωνες δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και τη Ρωσία.

Στόχος της συγχώνευσης, βάσει της ίδιας ανακοίνωσης, είναι η δημιουργία οικονομιών κλίμακος, η βέλτιστη αξιοποίηση του καναλιού διανομής των προϊόντων και του πελατολογίου των συγχωνευομένων εταιρειών, αλλά κυρίως η συνένωση των δυνάμεων με σκοπό τη δημιουργία εταιρείας πληροφορικής ικανού μεγέθους και σημαντικής τεχνογνωσίας για την υλοποίηση μεγάλων έργων πληροφορικής, τα οποία αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια στην Τουρκία.

H νέα εταιρεία θα είναι η πρώτη σε πωλήσεις στην Τουρκία στον κλάδο των φορητών υπολογιστικών συστημάτων και συστημάτων διαχείρισης εγγράφων. Με τη συμφωνία που υπεγράφη πρόσφατα και η οποία τελεί υπό την έγκριση του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας και της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Τουρκίας, η Porcan Holding (στην οποία η Datamedia συμμετέχει έμμεσα κατά 50% μέσω της κατά 100% θυγατρικής της Mackley International BV), εξαγοράζει έναντι 1,183 εκατ. δολ. ποσοστό 50% της Barkod AS.

Ταυτόχρονα, η Porcan Bilgisayar, θυγατρική κατά 92,37% της Porcan Holding, συγχωνεύεται με τη Barkod. Το ποσοστό της έμμεσης συμμετοχής της Datamedia στη νέα εταιρεία διαμορφώνεται από 46,19% σε 35,71%. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου κατά 704.574 δολ. και έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας θα ανέλθει σε περίπου 3,350 εκατ. δολ., ενώ το ποσοστό της Datamedia στη νέα εταιρεία θα διαμορφωθεί τελικά σε 37,29%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα