Απάντηση του δ.σ. του ΧΑΑ στις καταγγελίες Εβερτ

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2001 15:44

Ο ισχυρισμός ότι οι αγορές που το ΧΑΑ πραγματοποίησε προεκλογικά, την άνοιξη του 2000, συνιστούν χειραγώγηση τιμών των μετοχών, είναι από ουσιαστική και νομική άποψη τελείως αβάσιμος.

Αυτό αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση της η διοίκηση του ΧΑΑ σχετικά με τις νέες καταγγελίες του Μιλτιάδη Εβερτ ότι υπήρξε σκόπιμη μαζική αγορά μετοχών της Εθνικής και της Εμπορικής Τράπεζας προκειμένου να ενισχυθεί ο γενικός δείκτης. Το ΧΑΑ αναφέρει ότι διατηρεί σημαντικό χαρτοφυλάκιο τραπεζικών μετοχών εδώ και τρεις δεκαετίες και ότι η διαχείριση του γίνεται από τριμελή επαγγελματική επιτροπή, που συντάσσει σχετικά πρακτικά για τις αποφάσεις της, συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα παρανομίας ή πραγματοποίησης επενδύσεων εν κρυπτώ.

Επισημαίνει ακόμα πως οι σχετικές αγορές στις οποίες αναφέρθηκε η κ.Εβερτ, εντάσσονταν στην πάγια επενδυτική πολιτική του ΧΑΑ και ήταν απολύτως δικαιολογημένες. Επιπροσθέτως, το ύψος των επίμαχων αγορών (τέσσερα δισ. δρχ. σε σύνολο τζίρου 133,5 δισ. δρχ. εκείνη τη μέρα) ήταν πολύ μικρό για να τεθεί θέμα χειραγώγησης του γενικού δείκτη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα