Νέες συμφωνίες της Spider σε Ελλάδα και εξωτερικό

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2002 20:16

Αύξηση των οικονομικών του μεγεθών αναμένει για τη χρήση 2002 ο όμιλος Spider. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η έναρξη λειτουργίας, πριν τρεις μήνες, της νέας αυτοματοποιημένης με ρομπότ γραμμής παραγωγής στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, σε συνδυασμό με την προσφορά νέας γκάμας παραγωγής μεταλλικών ραφιών, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος της.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, πέραν της συρρίκνωσης του κόστους παραγωγής, αναμένεται να οδηγήσει σε άνοδο των πωλήσεων της Spider, δεδομένου ότι διευρύνεται σημαντικά η προσφορά νέων προϊόντων της επιχείρησης, αλλά ταυτόχρονα μειώνεται και ο χρόνος παράδοσης τους.

Στον κλάδο διαχείρισης απορριμμάτων η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή συμβολαίων στη Λιβύη και το Κατάρ, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα σχετικού διαγωνισμού ύψους 2,350 εκατ. ευρώ (περίπου ενός δισ. δρχ.) στην Ουρουγουάη. Στο πλαίσιο της επέκτασης του ομίλου στο εξωτερικό, η θυγατρική Spider U.K. παραδίδει τις προσεχείς ημέρες 30 απορριμματοφόρα στην Μεγάλη Βρετανία.

Παράλληλα, ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου συνεργασία με τον ιταλικό όμιλο Calabrese -έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές απορριμματοφόρων και ειδικών οχημάτων στην Ευρώπη– για εμπορική συνεργασία στην Ελλάδα, τις αγορές της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Στην Ελλάδα η Spider παραδίδει εντός του Μαρτίου εννέα οχήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης. Στον κλάδο εξοπλισμού καταστημάτων, η επιχείρηση έχει συνάψει συνεργασίες με την Coca-Cola 3E για την παραγωγή stands στα σημεία πώλησης της Coca-Cola, όπως και με την εταιρεία διανομής ξένου Τύπου newstand. Ηδη έχουν κατασκευαστεί ο εξοπλισμός για 15 σημεία πώλησης, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία 200 συνολικά.

Στον χώρο του αμυντικού υλικού, έχει ξεκινήσει η παραγωγή υποκατασκευαστικού έργου 2.500 στρατιωτικών οχημάτων Mercedes για λογαριασμό της ΕΛΒΟ, ενώ έχει υπογραφεί τριετής σύμβαση με τις Ενοπλες Δυνάμεις για την κάλυψη, σε ετήσια βάση, των αναγκών σε ανταλλακτικά και παρελκόμενα των υφιστάμενων τανκς τύπου Leopard και Λεωνίδας του Ελληνικού Στρατού. Ο όμιλος διεκδικεί την κατασκευή των ερπυστριών 170 αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2-Α5.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα