Στην PC Systems το ευρωπαϊκό έργο OPUS, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2002 12:14

Τον συντονισμό και την τεχνική επίβλεψη του ευρωπαϊκού έργου OPUS (Optimal Public Procurement Service in the healthcare market) ανέλαβε η διεύθυνση έρευνας και νάπτυξης της PC Systems.

Το OPUS το οποίο ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου του 2002 θα διαρκέσει συνολικά είκοσι τέσσερις (24) μήνες, είναι επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Information Society Technologies (IST) και ο προϋπολογισμός του είναι 2,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 1,4 εκατ. ευρώ θα επιδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού ηλεκτρονικών προμηθειών μέσω του οποίου τα νοσοκομεία και οι φαρμακευτικοί προμηθευτές θα μπορούν να συναλλάσσονται (παραγγελίες, χαρακτηριστικά παραγγελιών) χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά μέσα και πιο συγκεκριμένα το Internet.

Το OPUS ανήκει στην κατηγορία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων πολιτών παρέχοντας πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες και δημιουργώντας μια κατάλληλη υποδομή για τη διευκόλυνση παροχής υπηρεσιών μέσω εναλλακτικών καναλιών επικοινωνίας με αποτελεσματικό και φιλικό προς τον χρήστη τρόπο.

Εκτός από τη διεύθυνση έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας PC Systems, η οποία διαχειρίζεται το έργο και παρέχει την τεχνογνωσία σε θέματα ηλεκτρονικών προμηθειών, στο έργο συμμετέχουν η εταιρεία παροχής λογισμικού Γνώμων Πληροφορική, θυγατρική της Ευρωσύμβουλοι, ως τεχνολογικός φορέας με ειδικότητα στην ανάπτυξη συστημάτων ηλεκτρονικών προμηθειών και εμπειρία στην βελτιστοποίηση συστημάτων.

Η ελληνική συμμετοχή συμπληρώνεται με το Περιφερειακό Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΠΕΣΥ) Θεσσαλίας, όπου και θα δοκιμαστεί πιλοτικά το OPUS.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα