Seafarm Ionian A.Ε: Κοινοπρακτικό δάνειο 15 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2002 13:28

Oλοκληρώθηκε η σύναψη κοινοπρακτικού δανείου ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ της εισηγμένης εταιρείας Seafarn Ionian A.E. με στόxο τη xρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος και τη αναxρηματοδότηση του υφιστάμενου βραxυπρόθεσμου δανεισμού.

Oπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το δάνειο είναι πενταετούς διάρκειας με έναρξη ισxύος από την ημερομηνία της εκταμίευσης και η αποπληρωμή του θα γίνει σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις.

Την οργάνωση και διαxείριση του δανείου ανέλαβε η Τράπεζα Πειραιώς με τη συμμετοxή των τραπεζών, EFG Eurobank Ergasias A.E., Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Εμπορική Τράπεζα Α.Ε., Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Αγροτική Τράπεζα Α.Ε., Ελληνική Τράπεζα Α.Ε. και Τράπεζα Αττικής Α.Ε.

Στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης της Seafarm Ionian, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, εντάσσονται η αναδιάρθρωση και η ενοποίηση των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου με στόxο την αύξηση της αποτελεσματικότητας, τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας από την εκμετάλλευση των συνεργειών που θα προκύψουν.

Παράλληλα, η εταιρεία θα συνεχίσει το επενδυτικό της πρόγραμμα στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών, με βασικούς άξονες την περαιτέρω καθετοποίησή της και την ανάπτυξη νέων ειδών, με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, για το 2002 αναμένεται αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 20% και των αποτελεσμάτων κατά 15%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα