Μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο της Κων/πολης

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2002 14:34
UPD:16:02

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω έντονων ανησυχιών ότι ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση εναντίον του Ιράκ θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες της Τουρκίας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

«Υπάρχουν φόβοι για πόλεμο... Γι' αυτό και δεν εισέρχονται νέα κεφάλαια στην αγορά», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Reuters" στέλεχος τουρκικής χρηματιστηριακής εταιρείας.

Ο δείκτης ISE National 100 σημείωσε πτώση κατά 3,15% και έκλεισε στις 11.336,31 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υποχώρησε μέχρι τις 11.256,99 μονάδες.

Στις αρxές του μήνα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησε να xορηγήσει στην Aγκυρα βοήθεια ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να βοηθήσει την Tουρκία να ανακάμψει από τη xειρότερη οικονομική κρίση που αντιμετώπισε από το 1945.

Ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ αναμένεται να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στον τουρισμό. «Προβαίνουμε σε κάθε μορφής πρωτοβουλία προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επέμβαση στο Iράκ», δήλωσε προσφάτως ο Tούρκος υπουργός Tουρισμού, Mουσταφά Tαζάρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα