Δομική Κρήτης - Εξαγορά του αποσχιζόμενου κατασκευαστικού κλάδου της Εβρος

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2002 18:13
UPD:18:14

Την κατάργηση του προσυμφώνου αγοράς του 50,00072% της εταιρείας Εβρος ΑΕ και σύναψη νέου για εξαγορά του 100% του αποσχιζόμενου κατασκευαστικού κλάδου αποφάσισε η Δομική Κρήτης.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την ψήφιση του νόμου 2940/2001 σχετικά με τις τεχνικές εταιρείες και το νέο πλαίσιο λειτουργίας τους, δόθηκε η δυνατότητα συγχωνεύσεων και με αποσχιζόμενο κατασκευαστικό κλάδο τεχνικών εταιρειών, κάτι το οποίο δεν ήταν γνωστό στις 30/6/2001 όταν υπογράφηκε το προσύμφωνο εξαγοράς του 50,00072% (ο νόμος ψηφίστηκε σε μεταγενέστερο χρόνο).

Οπως αναφέρεται, η δυνατότητα αυτή δημιουργούσε ευνοϊκότερες συνθήκες διότι η επιθυμία της Δομική Κρήτης ήταν η απόκτηση του κατασκευαστικού κλάδου και όχι του βιομηχανικού κλάδου της Εβρος. Η απόκτηση και του βιομηχανικού κλάδου θα επιβάρυνε την εταιρεία, ενώ δεν ήταν μέσα στα επενδυτικά σχέδια η βιομηχανική παραγωγή στην περιοχή του Εβρου.

Η απόκτηση του αποσχιζόμενου κλάδου θα είχε μικρότερο κόστος και καλύτερους όρους εξαγοράς, κυρίως διότι η εταιρεία αποκτά το 100% του κλάδου και όχι ένα τμήμα της εταιρείας, αλλά και από το γεγονός ότι ο κλάδος συγχωνευόμενος με άλλες εταιρείες του ομίλου της Δομική Κρήτης θα λάβει εργοληπτικό πτυχίο 5ης τάξης σύμφωνα με το νέο νόμο 2940/2001.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι ουδεμία μεταβολή της διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων δεν προκύπτει, διότι το ποσό των 300 εκατ. δρχ. που είχε διατεθεί για την εξαγορά, δεν μεταβάλλεται αλλά παραμένει για την εξαγορά του κλάδου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΟΜΙΚ



Σχολιασμένα