Περαιτέρω μείωση της εναέριας επιβατικής κίνησης το 2002

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2002 07:59
UPD:08:32

Πτωτική θα συνεχίσει να είναι και κατά το τρέχον έτος η εναέρια επιβατική κίνηση, όμως αναμένεται να ανακάμψει σημαντικά μέσα στον ερχόμενο χρόνο κι από το 2004 να σταθεροποιηθεί σε μία ομαλώτερη πορεία, όπως τονίζει σε χθεσινή της έκθεση η Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά κατά το 2001 η εναέρια επιβατική κίνηση είχε μειωθεί κατά 7,2%, και φέτος αναμένεται να πέσει ακόμη 6%, σύμφωνα με τις συγκρατημένες εκτιμήσεις στην ετήσια έκθεση της FAA για τις προοπτικές των αερομεταφορών.

Μετά τη σταθεροποίησή της το 2003 η επιβατική κίνηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 4%, αρχής γενομένης από το οικονομικό έτος 2004 και μέχρι το 2013, οπότε θα έχει φθάσει στο ύψος του ενός δισ. επιβατών, επίτευγμα που θα έχει καθυστερήσει κατά τρία χρόνια σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις του 2001. Η καθυστέρηση αυτή εξηγείται από τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε στις αερομεταφορές η οικονομική ύφεση του 2001 και οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, που στην τελευταία περίπτωση οδήγησαν την κίνηση σε πτώση της τάξης του 30%.

«Χωρίς να λαμβάνουμε υπ' όψιν τις βραχυπρόθεσμες μειώσεις της κίνησης, οι εκτιμήσεις μας καταδηλώνουν την ανάγκη να συνεχίσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αυξάνει τις δυνατότητες του συστήματος αερομεταφορών μας προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη ζήτηση, η οποία αναμένεται να επανέλθει στα ομαλά επίπεδα και κατόπιν να ανακάμψει», τονίζει η διευθύντρια της FAA, Τζέϊν Γκάρβεϊ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα