Η σχέση αξιών ενόψει του εταιρικού μετασχηματισμού του ομίλου ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2002 17:48
UPD:17:49

Τα διοικητικά Συμβούλια των κατασκευαστικων εταιρειών ΓΕΚ ΑΕ, ΤΕΡΝΑ ΑΕ, Ψυκτική ΑΕ, Ηνίοχος ΑΤΕ, Δομική Ανάπτυξη ΑΒΕΤΕ και Εργοδυναμική ΑΕ μετά τις σημερινές τους συνεδριάσεις τους αποφάσισαν να προτείνουν στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους τις ακόλουθες σχέσεις ανταλλαγής μετοχών:

(α) Κατασκευαστικού Κλάδου της ΓΕΚ προς ΤΕΡΝΑ 1,143 : 1

(β) Ψυκτική προς ΤΕΡΝΑ 0,0762 : 1

(γ) Δομική Ανάπτυξη προς ΤΕΡΝΑ 0,193 : 1.

Δεδομένου ότι η εταιρεία Ηνίοχος είναι 100% θυγατρική της απορροφώσας ΤΕΡΝΑ, κατά την απορρόφησή της οι μετοχές που κατέχει σε αυτήν η ΤΕΡΝΑ διαγράφονται.

Επίσης δεδομένου ότι η εταιρεία Εργοδυναμική είναι 100% θυγατρική της Δομική Ανάπτυξη, που επίσης απορροφάται από την ΤΕΡΝΑ, δεν θα εκδοθούν κατά την απορρόφησή της Εργοδυναμική νέες μετοχές.

Βάσει των παραπάνω σχέσεων αξιών μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης το σύνολο των σημερινών μετόχων της ΤΕΡΝΑ θα κατέχει το 41,46% της νέας ΤΕΡΝΑ διατηρώντας τον ίδιο αριθμό μετοχών. Η ΓΕΚ για την εισφορά του κατασκευαστικού της κλάδου θα αποκτήσει στον νέο σχήμα αριθμό νέων μετοχών που αντιστοιχεί σε ποσοστό 47,38% της νέας ΤΕΡΝΑ, οι μέτοχοι της Ψυκτική 3,16% και οι μέτοχοι της Δομική Ανάπτυξη 8%.

Η συγχώνευση τελεί υπό την αίρεση των κατά τον Νόμο οριζομένων αδειών και εγκρίσεων των γενικών συνελεύσεων των εταιρειών και των αρμοδίων Αρχών και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός περίπου έξι μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα