Με αρνητικό πρόσημο Dow Jones και Nasdaq

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2002 17:55
UPD:18:04

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά τις ανησυχίες που προκάλεσε η μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση των λιανικών πωλήσεων το Φεβρουάριο και οι δυσοίωνες εκτιμήσεις της J.P. Morgan Chase για τα αποτελέσματα των εταιρειών Ιntel και Advanced Micro Devices.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο σημείωσαν αύξηση κατά 0,3%, έναντι αύξησης 1% που ανέμεναν οι αναλυτές. Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, οι πωλήσεις λιανικής τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν κατά 0,2% έναντι αύξησης 1,2% τον Ιανουάριο.

«Η αύξηση ήταν πολύ μικρότερη απ' όσο περίμενα. Ωστόσο, δεν παύει να δείχνει ότι η κατανάλωση ενισχύεται, έστω και με βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο αμερικανός οικονομολόγος.

Αυτή την ώρα (17:50) o δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,57% και έχει διαμορφωθεί στις 10.571,53 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq βρίσκεται στις 1.880,54 μονάδες μειωμένος κατά 0,87%.

Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας μετά την απόφαση της J.P. Morgan να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία των εταιρειών Intel και Αdvanced Micro Devices στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Οι μετοχές των παραπάνω εταιρειών υποχωρούν κατά 3,73% και 4,89% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα