Χ. Θεοδώρου: Ανοίγματα στα αποθεματικά 13 ασφαλιστικών

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2002 19:10
UPD:20:07

Δεκατρείς από τις 49 ασφαλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, έχουν λάβει περίοδο χάριτος από το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να καλύψουν τα ανοίγματα που εμφανίζουν τα αποθεματικά τους, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου.

Πρόθεση του υπουργείου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός, είναι να εξυγιανθεί η ασφαλιστική αγορά και αυτό δεν αποκλείει να κλείσουν και άλλες ασφαλιστικές επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του νόμου. Το ενδεχόμενο αυτό όμως έχει θορυβήσει την ηγεσία του Επικουρικού Ταμείου, το οποίο αναζητεί λύσεις για να καλύψει την «τρύπα» των 118 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που έχει σήμερα.

Την προσεχή εβδομάδα έχει οριστεί συνάντηση με τους εκπροσώπους του Επικουρικού προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα και να προταθούν λύσεις. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση που υπάρχει είναι να αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων, προκειμένου να καλυφθεί μέρος του ελλείμματος του ταμείου, εξέλιξη που θα συμπαρασύρει το κόστος των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα