Η απάντηση Σ. Κόκκαλη στις «ενορχηστρωμένες» επιθέσεις κατά Ιντρακόμ

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2002 07:15
UPD:08:05

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις ενορχηστρωμένες επιθέσεις εναντίον της Ιντρακόμ και του ιδίου προσωπικά, έδωσε χθες ο πρόεδρός της Σωκράτης Κόκκαλης, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ομίλου. Ο κ. Κόκκαλης κατήγγειλε συντονισμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ομίλου, υπογραμμίζοντας ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα, συνδεδεμένα και με επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά και ορισμένοι πολιτικοί ευτυχώς λίγοι, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Δεν πρόκειται να κοντύνουν ούτε εμένα ούτε την Ιντρακόμ, θα συμβούλευα τους επικριτές να προσπαθήσουν να ψηλώσουν και αυτοί», υπογράμμισε ο κ. Κόκκαλης. Προειδοποίησε ότι όταν καταρρεύσουν και αυτές οι κατηγορίες, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όλοι αυτοί που έχουν υπερβεί τα όρια και επεσήμανε, ότι κάποιοι πράκτορες της Στάζι που έμειναν άνεργοι, βρήκαν καινούργιους εργοδότες, προβάλλοντας σαθρές κατηγορίες οι οποίες έχουν κριθεί εντελώς αβάσιμες από επτά αρμόδιες γερμανικές αρχές.

Αναφερόμενος στα περί διαπλοκής, τόνισε ότι απάντηση στις αιτιάσεις, αποτελεί η πορεία της Ιντρακόμ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αντιθέτως, σημείωσε, υπάρχουν κάποιοι, όπως ο επιχειρηματίας Αριστείδης Αλαφούζος, που έχουν ομολογήσει τη διαπλοκή. Εχουν ομολογήσει ότι έχουν καταθέσει κάποια εκατ. δολ. σε λιβεριανή εταιρεία, που όπως απεδείχθη, ανήκε στη Νέα Δημοκρατία. «Εμείς δεχόμαστε να ανοιχτούν οι λογαριασμοί μας, αλλά ας ανοίξουν και αυτοί πρώτα τους λογαριασμούς της Μayo όπου έχουν καταθέσει και πολλοί άλλοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ιντρακόμ, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να επεκταθεί επί του θέματος, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα.

Η ευρωστία του ομίλου της Ιντρακόμ, αποτυπώνεται και στα οικονομικά αποτελέσματα, όπως ανακοίνωσε. Το 2001 οι πωλήσεις ανήλθαν σε 327 δισ. δρχ., σημειώνοντας αύξηση 15,8% και τα προ φόρων κέρδη στα 54 δισ., σημειώνοντας άνοδο 7,8%. Για το 2002 προβλέπεται αύξηση των πωλήσεων κατά 14% και των κερδών κατά 10%.

Για την προστασία των επενδυτών της εταιρείας από τους κερδοσκόπους, η γενική συνέλευση αποφάσισε την αγορά ιδίων μετοχών μέχρι 10% επί του συνόλου των μετοχών στην τιμή από τέσσερα έως 18 ευρώ.

Την ίδια ώρα, νέα διεθνής διάκριση για την Ιντρακόμ, καθώς ο όμιλος εντάχθηκε στον δείκτη Dow Jones με τις 600 μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, καθώς και στον δείκτη F4 των Financial Times, που αφορά στην ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού.

Μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, o πρόεδρος της Ενωσης Μετόχων Δημήτρης Καραγκούνης, υποστήριξε ότι η ομιλία του προέδρου της Ιντρακόμ Σωκράτη Κόκκαλη, ενθάρρυνε το επενδυτικό κοινό και τόνισε τη σημασία των κερδών, αλλά και των συνεχών επεκτάσεων της εταιρείας στο εξωτερικό. Εκτίμησε επίσης ότι η Ιντρακόμ θα δώσει μέρισμα της τάξης του 4% με 5% καθαρού φόρου και τόνισε ότι μετά τις τράπεζες, είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη διασπορά στο ευρύ επενδυτικό κοινό.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο εκπρόσωπος του κόμματος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μεταξύ άλλων σημειώνει : «Είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό το ότι οι ισχυρισμοί του κ. Κόκκαλη συμπίπτουν απολύτως με όσα κατά καιρούς λέει η κυβέρνηση Σημίτη-Λαλιώτη».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα