Θετικό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2002 12:09

Ανοδικά κινούνται από την αρχή των συνεδριάσεων οι βασικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με πρωταγωνιστές τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της υψηλής τεχνολογίας.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 5.260 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,14%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.612,15 μονάδες αυξημένος κατά 0,70% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.392,72 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,82%.

Σημαντική άνοδο (6,92%) σημειώνει η μετοχή της βρετανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας mm02, η οποία προέβη σήμερα στην εκτίμηση ότι στη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου τα έσοδά της αναμένεται να ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν, επίσης, οι μετοχές των εταιρειών Deutsche Telekom, France Telecom και Orange.

Ανοδικά κινείται και ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας μετά τη χθεσινή άνοδο του Nasdsq. Οι μετοχές των εταιρειών Stmicroelectronics και Ιnfineon Technologies ενισχύονται κατά 1,29% και 1,51% αντιστοίχως.

Ανάλογη άνοδο σημειώνει και η μετοχή της γερμανικής εταιρείας επαγγελματικού λογισμικού SAP μετά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της ομοειδούς επιχείρησης Oracle. Συγκεκριμένα, ο οικονομικός διευθυντής της αμερικανικής εταιρείας προέβη χθες στην εκτίμηση ότι τα χειρότερα για την εν αγορά της πληροφορικής ανήκουν στο παρελθόν και ότι αναμένει αύξηση της ζήτησης και των επενδυτικών δαπανών μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες.

Τέλος, ανοδικά κινείται η μετοχή της βρετανικής ενεργειακής εταιρείας Ιnnogy, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας ενέκρινε την προσφορά, ύψους 3,1 δισ. στερλινών (4,4 δισ. δολάρια) που υπέβαλε η γερμανική RWE, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κοινής ωφελείας στην Eυρώπη. Η μετοχή της τελευταίας υποχωρεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα