Ιντρακόμ: Παρουσίαση συστήματος του αμυντικού τομέα στην Γερμανία

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2002 17:00

Παρουσίαση του συστήματος ενδοεπικοινωνίας WISPR, που έχει σχεδιάσει και αναπτύξει η Ιντρακόμ, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικής Τεχνολογίας και Προμηθειών της Γερμανίας (BWB) στην πόλη Κόμπλεντς.

Το WISPR είναι ένα προγραμματιζόμενο ψηφιακό σύστημα ενδοεπικοινωνίας και μεταφοράς δεδομένων. Επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ μελών του πληρώματος οχημάτων μάχης, αλλά και την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών αυτόνομων συστημάτων και τη μεταφορά ψηφιακών δεδομένων, ήχου και εικόνας. Επίσης έχει την δυνατότητα ασφαλούς ασύρματης επικοινωνίας με εξωτερικές κινητές μονάδες ή και άλλα οχήματα.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως της Διεύθυνσης Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικών της BWB, που είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση και προμήθεια νέων συστημάτων που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στην παρουσίαση παρευρέθησαν και Ελληνες αξιωματικοί, εκπρόσωποι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη BWB, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

Το σύστημα έχει επιλεγεί για να εξοπλίσει τα νέα αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου PzH 2000 του Ελληνικού Στρατού και συμπεριλαμβάνεται στην σύμβαση προμήθειας του συστήματος Ραντάρ Αντιπυροβολικού Arthur WLS. Η Ναυτική έκδοση του WISPR προσφέρεται και σαν ολοκληρωμένη λύση συστήματος επικοινωνίας Φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα