Νέα υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών στο Τόκιο

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2002 10:48

Απώλειες κατέγραψαν και σήμερα, για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση, οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο, καθώς ο κλάδος των τραπεζών δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα αρχικά του κέρδη, ενώ οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας μετά τη χθεσινή πτώση του Nasdaq http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/03/26/205876.htm δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 53,17 μονάδες ή 0,47% και διαμορφώθηκε στις 11.207,92 μονάδες. Οι συνολικές απώλειες του εν λόγω δείκτη στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις φθάνουν το 5%. Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 1.064,15 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων εβδομάδων, μειωμένος κατά 9,05 μονάδες ή 0,84%.

Η μετοχή της Mizuho Holdings, της μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο από πλευράς ενεργητικού, σημείωσε πτώση κατά 1,66%, ενώ κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης τα κέρδη της άγγιξαν το 6%.

Αδύναμη να διατηρήσει τα αρχικά της κέρδη εμφανίστηκε και η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών Fujitsu, η οποία έκλεισε με πτώση 0,8%. Ο τίτλος της Fujitsu κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών προσείλκυσε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον μετά από δημοσίευμα ιαπωνικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο η εν λόγω εταιρεία στην επόμενη χρήση αναμένεται να επιστρέψει σε κερδοφόρα αποτελέσματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα