Μικρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2002 12:22
UPD:19:08

Οριακή άνοδο σημειώνουν αυτή την ώρα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, οι περισσότεροι από τους οποίους κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών κατέγραφαν απώλειες.

Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος συνέβαλαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την πορεία της γερμανικής και της ιταλικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης του ινστιτούτου Ifo του Μονάχου, που αποτυπώνει το επιχειρηματικό κλίμα στην υπ' αριθμόν ένα οικονομία της ευρωζώνης, αναρριχήθηκε το Μάρτιο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2001 ανερχόμενος στο 91,8 από 88,5 -σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία- το Φεβρουάριο. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι ο εν λόγω δείκτης θα διαμορφωνόταν στο 90.

Ανοδο σημείωσε το Μάρτιο ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και στην Ιταλία φθάνοντας τις 94 μονάδες από 92 μονάδες το Φεβρουάριο αγγίζοντας τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 5.207,8 μονάδες αυξημένος οριακά κατά 0,08%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.595,17 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,15% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.320,92 μονάδες με κέρδη 0,07%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους κλάδους της υψηλής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, ενώ πιέσεις δέχονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι τράπεζες και οι ασφάλειες.

Σημαντική άνοδο (4,10%) σημειώνει η μετοχή της France Telecom μετά από ενδείξεις ότι ότι επίκειται διευθέτηση της μακρόχρονης αντιδικίας της με το γερμανικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο Mobilcom.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα