Τα ΕΤΑ στο ΧΑΑ το δεύτερο εξάμηνο του 2002

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2001 16:01
UPD:16:07

Επιταχύνονται οι ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα του τουρισμού και σε αυτό το πλαίσιο η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε μια σειρά από ενέργειες.

Συγκεκριμένα:

- Αρχίζουν οι διαδικασίες εισαγωγής στο ΧΑΑ της εταιρείας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ (θυγατρικής του ΕΟΤ), η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2002. Κύριοι ανάδοχοι είναι οι Alhpa Bank, EFG Eurobank και Εμπορική Τράπεζα, ενώ σύμβουλος έκδοσης η Τέλεσις Χρηματιστηριακή/Fuji Bank.

- Η ιδιωτικοποίηση των τουριστικών λιμένων (μαρίνες) Ζέας, Αλίμου και Φλοίσβου προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο 2002.

- Ιδιωτικοποιούνται η έκταση πρώην αλυκών Αναβύσσου και η έκταση (μαζί με τις εγκαταστάσεις) του Γκολφ Αφάντου Ρόδου. Στη δεύτερη περίπτωση η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει στις 30/11/2001 και η ολοκλήρωση αναμένεται τον Ιούνιο 2002. Ο διαγωνισμός προβλέπει ιδιωτικές επενδύσεις με συμμετοχή της ΕΤΑ ΑΕ (project finance), καθώς και ιδιωτική εκμετάλλευση, με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών εγκαταστάσεων. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα είναι η Fuji Bank και σύμβουλος οργάνωσης-διαχείρισης η Καντόρ ΑΕ.

- Η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το συνεδριακό κέντρο στις εγκαταστάσεις του Ανατολικού Αερολιμένα θα γίνει στις 15/12/2001 και η ολοκλήρωση της διαδικασίας προβλέπεται για το Μάϊο 2002, ενώ η κατασκευή θα απαιτήσει 20 μήνες. Σύμβουλος οργάνωσης-ιδιωτικοποίησης θα είναι η Καντόρ ΑΕ.

- Ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του καζίνου Πάρνηθας αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο 2002. Σύμβουλος ιδιωτικοποίησης είναι η Καντόρ ΑΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα