Εως τις 29/4 η υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ συνάφειας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2002 21:38

Στο διάστημα από 22 έως 29 Απριλίου ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των φορολογουμένων (μικρομεσαίων εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών) θα υποβληθούν στην Εφορία τα ειδικά σημειώματα υπολογισμού του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για το κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της τριετίας 1999-2001.

Η υποβολή των συμπληρωματικών δηλώσεων που θα αφορούν στο εισόδημα των ιδίων ετών θα γίνει μέχρι 19 Απριλίου για τους υπόχρεους που μέχρι την ημερομηνία αυτή θα υποβάλλουν τις φετινές φορολογικές τους δηλώσεις, ενώ για τους υπόλοιπους μετά τις 22 Απριλίου.

Σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη ορίζεται ότι το ποσό του φόρου που θα προκύπτει από τις παραπάνω δηλώσεις θα πρέπει να καταβληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις, ενώ η κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 300 ευρώ εκτός από την τελευταία.

Η πρώτη δόση θα καταβάλλεται για τα φυσικά πρόσωπα μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση του φόρου (από την υποβολή της δήλωσης), για δε τις επιχειρήσεις ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης.

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στην απόφαση του υφυπουργού οι προθεσμίες για την υποβολή των ειδικών σημειωμάτων υπολογισμού του ΦΠΑ είναι οι ακόλουθες: Μέχρι τις 22 Απριλίου οι υπόχρεοι με ΑΦΜ που λήγει στο 1 και 2, μεχρι τις 23 Απριλίου οι υπόχρεοι με ΑΦΜ που λήγει στο 3 και 4, μέχρι τις 24 Απριλίου οι υπόχρεοι με ΑΦΜ που λήγει στο 5 και 6, μέχρι τις 25 Απριλίου οι υπόχρεοι με ΑΦΜ που λήγει στο 7 και 8, μέχρι τις 26 Απριλίου όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει στο 9 και μέχρι τις 29 Απριλίου όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει στο 0-50 και 60-00.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα