Συνεργασία IBM με Toshiba και Sony για ανάπτυξη μικροτσίπ

Τρίτη, 02 Απριλίου 2002 11:22
UPD:11:30

Στρατηγική συμμαχία με τις Sony και Toshiba αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η IBM για την ανάπτυξη υψηλών επιδόσεων και χαμηλής κατάναλωσης ενέργειας μικροτσίπ για γκάμα προϊόντων από ευρείας κατανάλωσης έως server για επιχειρήσεις.

Είναι η πρώτη φορά που ένας από τους κορυφαίους, παγκοσμίως, κατασκευαστές μικροτσίπ όπως η IBM συμμαχεί με εταιρείες προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, τόνισε ο αντιπρόεδρος τεχνολογίας και νέων προϊόντων της IBM Μπιτζάν Νταβαρί. Η συμμαχία αυτή «αλλάζει το τοπίο ανταγωνισμού συνδυάζοντας κατασκευαστές μικροτσίπ με χρήστες που βρίσκονται στην κορυφή», δήλωσε ο Νταβαρί.

Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, ο Νταβαρί υπογράμμισε ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα τοποθέτησης σχεδόν ενός δισ. τρανζίστορ σε ένα τσιπ ενός τετραγωνικού εκατοστού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment, που κατασκευάζει τις κονσόλες PlayStation, Κεν Κουταράγκι δήλωσε ότι ο συγκερασμός «της τεχνολογίας των IBM και Toshiba με την τεράστια εμπειρία και γνώση της αγοράς προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που διαθέτει η Sony καθιστά τη συμμαχία αυτή έναν συνδυασμό με προδιαγραφές νικητή».

Οι πρώτοι καρποί της συνεργασίας αυτής, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2006, θα εμφανιστούν σε προϊόντα που θα διατεθούν στην αγορά μέσα στο 2003, πρόσθεσε ο Μπιτζάν Νταβαρί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα