Νέα εταιρεία για διαχείριση λογαριασμών από την Λύκος και την Εθνική

Τρίτη, 02 Απριλίου 2002 11:55

Στη σύσταση εταιρείας με την επωνυμία Lykos Paperless Solutions A.E., αποφάσισε να προχωρήσει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Inform Π. Λύκος Α.Ε., στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας πρόκειται να συμμετάσχει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με ποσοστό 30%.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, πρωταρχικό αντικείμενο της νέας εταιρείας του ομίλου Λύκος είναι η παροχή, στο σύνολο της ελληνικής αγοράς και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Παρουσίασης και Πληρωμής Λογαριασμών–Electronic Bill Presentment & Payment (EBPP).

Μιλώντας σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Λύκος είπε : «Αισθανόμαστε ότι για πρώτη φορά δημιουργούμε υποδομές, που καθιστούν το Διαδίκτυο όχι μια εναλλακτική, αλλά την μοναδικής σημασίας πλατφόρμα ουσιαστικής και αμφίδρομης επικοινωνίας. Η Inform Π. Λύκος Α.Ε. αποτελεί σήμερα τον σημαντικότερο και πλέον αξιόπιστο παροχέα υπηρεσιών διαχείρισης λογαριασμών για τους σημαντικότερους billers της ελληνικής αγοράς. Με την Lykos Paperless Solutions, ο όμιλος προεκτείνει τις έντυπες λύσεις επικοινωνίας, αναπτύσσοντας ολοκληρωμένα συστήματα ηλεκτρονικής πλέον διαχείρισης λογαριασμών (μέσω Internet, Digital TV, Mobile κλπ).».

«Η Ηλεκτρονική Παρουσίαση και Πληρωμή Λογαριασμών, αποτελεί μια νέα τάση στη παγκόσμια αγορά, η οποία διαφαίνεται ότι θα επικρατήσει μέσα στην επόμενη πενταετία. Απευθύνεται στο σύνολο των παροχέων υπηρεσιών που εκδίδουν λογαριασμούς (Billers) όπως Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, Εταιρείες Κοινής Ωφέλειας, Πιστωτικές Κάρτες, Αλυσίδες Λιανικής κ.λπ. Αφ'ενός διευκολύνει την παρουσίαση, επεξεργασία, αποθήκευση και πληρωμή κάθε είδους λογαριασμού, και αφ'ετέρου δημιουργεί νέες δυνατότητες εξατομικευμένης επικοινωνίας προς και από τον τελικό καταναλωτή».

«Προσαρμόσαμε αλλά και αναπτύξαμε το λογισμικό της Checkfree Corporation (USA), της σημαντικότερης πλατφόρμας e-billing σε παγκόσμιο επίπεδο, με αποτέλεσμα σήμερα η Lykos Paperless Solutions να διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών EBPP προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς. Ο κεντρικός κόμβος (Consolidation Center) μπορεί να υποδεχτεί πολλαπλές εφαρμογές και να υποστηρίξει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Billers, Τράπεζες, Customer Service Providers). Ταυτόχρονα παρέχει στον κάθε φορέα την ευχέρεια να χτίσει το δικό του ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με εξατομικευμένη πληροφορία προς τον τελικό καταναλωτή. Ειδικά για τις Τράπεζες το EBPP είναι η ευκαιρία να αναδείξουν τον ηγετικό τους ρόλο στις νέες τεχνολογίες και να αποκτήσουν τη θέση που τους αρμόζει στις ηλεκτρονικές πληρωμές λογαριασμών. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να αναπτύξουν έσοδα και πελάτες».

«Στόχος μας, είναι η Lykos Paperless Solutions να διαχειριστεί το μεγαλύτερο μέρος των ηλεκτρονικών λογαριασμών, αλλά και εγγράφων γενικότερα, στην ελληνική Αγορά. Η σπουδαιότητα επομένως του project ΕΒΡΡ οδήγησε στην στρατηγικής σημασίας συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στη νέα εταιρεία. Τόσο η Εθνική όσο και η Inform Λύκος αποτελούν αναμφίβολα σημαντικότατους Trusted Third Parties στον ελληνικό επιχειρηματικό χώρο. Η αξιοπιστία του κοινού φορέα και η ασφάλεια που απορρέει από τη συνεργασία των δύο οργανισμών, εξασφαλίζουν τις πιο ουσιαστικές προϋποθέσεις επιτυχίας του όλου εγχειρήματος».

«Με πραγματοποιηθείσες επενδύσεις άνω των 3 εκατ. EURO σε λογισμικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό», κατέληξε ο κ. Νίκος Λύκος, και σωρευμένη τεχνογνωσία πολλών ανθρωποετών, προσβλέπουμε στην εξέλιξη της Lykos Paperless Solutions με ιδιαίτερη αισιοδοξία».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ
  • ΛΥΚ



Σχολιασμένα