Αρνητικό το κλίμα στη Wall Street

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2002 17:37
UPD:18:20

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται και σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς η επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή προκαλεί έντονες ανησυχίες, ενώ τα νέα από το χώρο των επιχειρήσεων συνεχίζουν να απογοητεύουν.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες λογισμικού Inktomi, Compuware και Brio Software ανακοίνωσαν κέρδη πρώτου τριμήνου κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς, ενώ η Bristol-Myers, η τέταρτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο, προέβη στην εκτίμηση ότι τα κέρδη της στο ίδιο χρονικό διάστημα διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχικές της εκτιμήσεις.

Επιπλέον, η Μerrill Lynch υποβάθμισε την επενδυτική της πρόταση για τη μετοχή της εταιρείας χημικών Du Pont προτείνοντας στους πελάτες της την τήρηση ουδέτερης στάσης, ενώ προηγουμένως συνιστούσε αγορά της εν λόγω μετοχής.

Αρνητικό αντίκτυπο είχε, επίσης, η είδηση ότι ο αριθμός των νέων αιτήσεων για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 30 Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 64.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και έφθασαν τις 460.000, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα μειωθούν.

Τα παραπάνω επισκίασαν την ανακοίνωση της Dell Computer, της κορυφαίας εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, ότι οι πωλήσεις της στο οικονομικό τρίμηνο που λήγει στις 3 Μαϊου θα υπερβούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η διοίκηση της Dell προέβη επίσης στην εκτίμηση ότι τα κέρδη της εταιρείας στο παραπάνω χρονικό διάστημα θα είναι σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,25% και έχει διαμορφωθεί στις 10.173,04 μονάδες. Mεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο Nasdaq, ο οποίος έχει διαμορφωθεί στις 1.774,04 μονάδες μειωμένος κατά 0,58% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα