Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δύο εβδομάδων υποχώρησε κατά τις απογευματινές συναλλαγές το δολάριο έναντι των βασικών ανταγωνιστών του.
Οπως εκτιμούν εμπειρογνώμονες, το αμερικανικό νόμισμα πλήττεται από τη συνεχιζόμενη υποχώρηση των μετοχικών τιμών στη Wall Street, ενώ οι πιέσεις εντάθηκαν μετά τα αποθαρρυντικά στοιχεία από το χώρο της απασχόλησης.
Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, ο αριθμός των νέων αιτήσεων για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 30 Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 64.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και έφθασαν τις 460.000, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα μειωθούν.
Σύμφωνα με απόψεις αναλυτών, αρνητικό αντίκτυπο έχει και η επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή που ενδεχομένως να οδηγήσει σε αμερικανική εμπλοκή.
«Πιθανή ανάμιξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη διένεξη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων αποτρέπει τους επενδυτές από τοποθετήσεις στο αμερικανικό νόμισμα», δήλωσε στο "Bloomberg" ο Αρμιν Μέκελμπουργκ, αναλυτής στη HypoVereinsbank στο Μόναχο.
Kατά τις μεσημβρινές συναλλαγές, στην αγορά του Λονδίνου, το δολάριο ισοδυναμούσε με 131,75 γιεν έναντι 132,41 γεν στις 10 το πρωί και 132,65 γεν αργά χθες το βράδυ.
Στην ενίσχυση του ιαπωνικού νομίσματος συντελούν τόσο η σημαντική άνοδος των μετοχικών τιμών στο χρηματιστήριο αξιών του Τόκιο όσο και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οι οποίες έχουν ουσιαστικά διακόψει την αναμενόμενη έξοδο κεφαλαίων από την Ιαπωνία, αναγκάζοντας αρκετούς χρηματιστές να αλλάξουν θέσεις στην ισοτιμία δολαρίου/γιεν, τουλάχιστον προς το παρόν.
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων εκτινάχθηκε και Το ευρώ φθάνοντας τα 88,5 σεντς, στο υψηλότερο σημείο από τις 21 Μαρτίου, έναντι 88,19 σεντς στις 10 το πρωί και 88,09 αργά το βράδυ της Τετάρτης.