Επενδυτικές υπηρεσίες σε προϊόντα του ΧΠΑ από ΕΠΕΥ

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2002 19:36

Kαι οι ΕΠΕΥ θα μπορούν να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες σε παράγωγα προϊόντα του ΧΠΑ, σύμφωνα με σχετική απόφαση της διοίκησης του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών.

Για τον σκοπό αυτό, βέβαια, χρειάζεται να υπάρχουν τα αντίστοιχα πιστοποιημένα για το ΧΠΑ στελέχη. Συγκεκριμένα και υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται στις διατάξεις του νόμου:

- Τα Μέλη του ΧΠΑ μπορούν, μέσω της ίδρυσης υποκαταστημάτων, να παρέχουν υπηρεσίες εκτέλεσης εντολών για την κατάρτιση συναλλαγών στο ΧΠΑ ή υπηρεσίες λήψης και διαβίβασης εντολών προς εκτέλεση στα κεντρικά γραφεία της έδρας τους. Για τον σκοπό αυτό απαιτείται πιστοποιητικό Ειδικού Διαπραγματευτή για την παροχή υπηρεσίας εκτέλεσης εντολών και ένα εκ των πιστοποιητικών Συμβούλου Πελατών, Γνώσεων ή Ειδικού Διαπραγματευτή για την παροχή υπηρεσίας λήψης και διαβίβασης εντολών.

- Τα γραφεία ειδικού τύπου θα μπορούν πλέον να λειτουργούν ανά την Ελλάδα ως μονάδες εκμετάλλευσης και των Μελών του ΧΠΑ παρέχοντας υπηρεσίες λήψης και διαβίβασης εντολών προς εκτέλεση στα κεντρικά γραφεία της έδρας τους ή πληροφόρησης ως προς τα εισηγμένα στο ΧΠΑ παράγωγα προϊόντα.

- Οι ΕΠΕΥ θα μπορούν να παρέχουν μέσω των υποκαταστημάτων τους κάθε

επενδυτική υπηρεσία, όπως υπηρεσίες λήψης και διαβίβασης εντολών προς το γραφείο της έδρας τους, παροχής επενδυτικών συμβουλών ή και διαχείρισης χαρτοφυλακίου πελατών, που αφορούν μεταξύ άλλων και τα εισηγμένα στο ΧΠΑ παράγωγα προϊόντα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα