Την Πανελλήνια Τράπεζα μηχανογραφεί η Informer

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2002 12:21

Συμφωνία συνεργασίας για τη μηχανοργάνωση της Πανελλήνιας Τράπεζας, υπέγραψε η εταιρεία Informer S.A. Η Πανελλήνια Τράπεζα ιδρύθηκε προσφάτως, με σκοπό τη διαχείριση των διαθεσίμων όλων των συνεταιριστικών τραπεζών και πιστωτικών συνεταιρισμών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα παρέχει τη δυνατότητα για τραπεζικές συναλλαγές σε πελάτες μέλη των συνεταιριστικών τραπεζών και των πιστωτικών συνεταιρισμών.

Το έργο που ανέλαβε η Informer αφορά στην κάλυψη των αναγκών της τράπεζας στους τομείς : Συναλλαγές Teller, κίνηση κεφαλαίων και πάγιες εντολές, δάνεια και εξασφαλίσεις, διαχείριση των καθυστερημένων πληρωμών, διαχείριση χαρτοφυλακίου πελατών, διαχείριση αγοράς χρήματος, διαχείριση αγοράς συναλλάγματος, διαχείριση repos, έκδοση και διαχείριση επιταγών, διαχείριση μηνυμάτων swift, λογιστική, κάλυψη των θεσμικών reports προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Επίσης, η ειδική εφαρμογή της Informer S.A., «μετοχολόγιο», θα καλύψει τις ειδικές ανάγκες της τράπεζας για τη διαχείριση του μητρώου των μετόχων-μελών της τράπεζας. Ακόμη θα παρέχει στην Πανελλήνια Τράπεζα και τον απαραίτητο εξοπλισμό σε H/W, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η σειρά server pSeries 660 της ΙΒΜ, καθώς επίσης και τις υπηρεσίες συντήρησης και υποστήριξης S/W και H/W και εκπαίδευσης του προσωπικού της τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα