Στο «κόκκινο» οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2002 18:57

ΕΝΤΟΝΑ πτωτικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι κλάδοι των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών, ενώ οι ρευστοποιήσεις επεκτάθηκαν στο σύνολο των κλάδων μετά την απόφαση του Ιράκ να αναστείλει τις εξαγωγές πετρελαίου για ένα μήνα, την προειδοποίηση της IBM για χαμηλότερα του αναμενόμενου κέρδη στο πρώτο τρίμηνο και την υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 5.180,9 μονάδες μειωμένος κατά 1,01%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.431,88 μονάδες με απώλειες 1,86%, ενώ στη Φραγκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX σχεδόν δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, υποχωρεί κατά 1,82% και έχει διαμορφωθεί στις 5.164,99 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των γερμανικών τραπεζών μετά την είδηση ότι ο υπ' αριθμόν δύο γερμανικός όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης Kirch Holding GmbH ζήτησε σήμερα την προστασία δικαστηρίου από τους πιστωτές για την KirchMedia GmbH, καθώς κατέρρευσαν οι συνομιλίες με τραπεζικά ιδρύματα και επενδυτές για την σωτηρία της http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/04/08/208549.htm .

Πτωτικά κινήθηκαν και τίτλοι των πετρελαϊκών εταιρειών -παρά τη σημαντική άνοδο των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές. Εξαίρεση αποτέλεσε η μετοχή της Shell, η οποία έκλεισε με οριακή άνοδο 0,20%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα