Θετικός ο απολογισμός τριμήνου για την ΟΑ

Τρίτη, 09 Απριλίου 2002 17:19

Η Ολυμπιακή Αεροπορία αύξησε τη συμμετοχή της στο μερίδιο της αγοράς από 49% το πρώτο τρίμηνο του 2001 σε 58% το αντίστοιχο φετινό τρίμηνο.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση της εταιρείας, ο δείκτης πληρότητας σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε κατά 7,14%, τα έσοδα ανά εισιτήριο επιβάτη αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 28,57% για το εσωτερικό και κατά 11,7% για το εξωτερικό. Παράλληλα, μειώθηκε κατά 15,62% ο αριθμός των εν πτήσει αεροσκαφών, αφού καταργήθηκαν δρομολόγια, ενώ μειώθηκε κατά 9,20% και το προσωπικό της εταιρείας, με προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη και Μεταφορών Χρίστου Βερελή, στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί η πορεία της Ολυμπιακής. Στη σύσκεψη αυτή, δεν αποκλείεται να ληφθούν νέες αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας, με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα και πάντα στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχει πάρει η κυβερνητική επιτροπή πριν από περίπου ενάμιση μήνα.

Αύριο, επίσης, αρχίζει στην επιτροπή θεσμών της Βουλής, η διαδικασία ακρόασης των αρμοδίων υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων, που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία για την πορεία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα