Μικτές τάσεις στη Wall Street

Τρίτη, 09 Απριλίου 2002 18:39

Μικτές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στα αμερικανικά χρηματιστήρια. Πιέσεις δέχονται οι μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών και επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους κλάδους των τραπεζών και των αερομεταφορών.

Περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 10.259 μονάδες οριακά ενισχυμένος κατά 0,10%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,96% και βρίσκεται στις 1.768,79 μονάδες. Πτωτικά κινείται και ο δείκτης Standard & Poor's ο οποίος έχει υποχωρήσει στις 1.121,96 μονάδες μειωμένος κατά 0,30%.

H συναλλακτική δραστηριότητα εξακολουθεί να είναι περιορισμένη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περισσότερες ενδείξεις για τις επιδόσεις των εταιρειών κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών λόγω της υποχώρησης των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές. Αυτή την ώρα, στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαϊου σημειώνει πτώση κατά 66 σεντς και έχει διαμορφωθεί στα 25,88 δολάρια το βαρέλι. Η μετοχή της Exxon Mobil υποχωρεί κατά 1,55%.

Η πτωτική πορεία των τιμών του πετρελαίου στις σημερινές συναλλαγές αποδίδεται στην είδηση για σταδιακή αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τις πόλεις Τουλκάρεμ και Καλκίλια στη Δυτική Οχθη, καθώς επίσης και στις δηλώσεις του σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου ότι το βασίλειο εγγυάται «την αξιοπιστία του απρόσκοπτου εφοδιασμού της αγοράς με πετρέλαιο σε παγκόσμιο επίπεδο».

Πιέσεις δέχεται και ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας με τις μετοχές των εταιρειών Intel και Microsoft να υποχωρoύν κατά 2,10% και 1,59% αντιστοίχως.

Αντιθέτως, σημαντική άνοδο (6,51%) σημειώνει η μετοχή της Eastman Kodak. Αναλυτής της Salomon Smith Barney προέβη σήμερα στην αναβάθμιση της επενδυτικής του πρότασης για τη μετοχή της αμερικανικής εταιρείας φωτογραφικών ειδών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα