Τάσεις ανάκαμψης στη Νέα Υόρκη

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2002 16:42
UPD:16:47

ΑΝΟΔΟ σημειώνουν κατά τα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Nέα Υόρκη μετά από ορισμένα ενθαρρυντικά νέα από το χώρο των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία βιοτεχνολογίας Genentech ανακοίνωσε ότι στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα κέρδη της σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, η Merrill Lynch προέβη στην εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα της Cisco Systems στο τρέχον οικονομικό της τρίμηνο θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες της αγοράς, ενώ η Credit Suisse First Boston αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της και τις τιμές-στόχους των μετοχών των εταιρειών Expedia και Hotel Reservations Network. Θετικά ήταν, επίσης, τα σχόλια της Lehman Brothers για τα οικονομικά αποτελέσματα της Walt Disney στο δεύτερο τρίμηνο του 2002.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,25% και έχει φθάσει στις 10.234,55 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχει διαμορφωθεί στις 1.751,57 μονάδες αυξημένος κατά 0,52%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές εμφανίζονται, ωστόσο, επιφυλακτικοί ως προς τη δυνατότητα διατήρησης της ανοδικής τάσης, καθώς η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει ιδιαιτέρως κρίσιμη, ενώ οι διαθέσεις των επενδυτών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου Yahoo! .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα