Πτώση 0,64% σημείωσε ο Nikkei

Πιέσεις στον κλάδο των τραπεζών
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2002 09:55

ΠΤΩΣΗ σημείωσαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο κυρίως λόγω των πιέσεων στον κλάδο των τραπεζών, ο οποίος πρωταγωνίστησε στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 71,31 μονάδες ή 0,64% και έκλεισε στις 11.147,27 μονάδες. Ο δείκτης Topix διαμορφώθηκε στις 1.069,27 μονάδες μειωμένος κατά 0,84% ή 9,02 μονάδες.

Η μετοχή της Mizuho Holdings, της μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο από πλευράς ενεργητικού υποχώρησε κατά 3,41% οδηγώντας το δείκτη των τραπεζών σε πτώση 2,15%.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δείκτης στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις κατέγραψε συνολικά κέρδη της τάξεως του 5,6% εν αναμονή εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξάγουν οι ιαπωνικές ρυθμιστικές αρχές (Financial Services Agency) στον τραπεζικό τομέα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, που αποτελεί τον πυρήνα των κυβερνητικών προσπαθειών για αναδιάρθρωση του προβληματικού χρηματοοικονομικού ιαπωνικού συστήματος, θα δοθούν στη δημοσιότητα την Παρασκευή και αναμένεται να δείξουν ότι οι απώλειες των ιαπωνικών τραπεζών από τα επισφαλή δάνεια ενδεχομένως να είναι μικρότερες απ' ό,τι αναμενόταν.

Το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε σήμερα στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας. Η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρείας ημιαγωγών Rohm σημείωσε άνοδο κατά 4,4%. Αναλυτής της Merrill Lynch προέβη σε αναβάθμιση της επενδυτικής του πρότασης για την παραπάνω μετοχή συστήνοντας επικαλούμενος την αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρονικό εξοπλισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα