Dresdner Bank: Σημαντική μείωση κερδών στο 2001

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2002 14:35

Πτώση κατά 89,3% σημείωσαν στην περυσινή χρήση τα κέρδη της Dresdner Bank ΑG διαμορφούμενα στα 186 εκατ. ευρώ από 1,7 δισ. ευρώ το 2000.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δ.σ. της Dresdner Bank, Μπερντ Φάρχολτζ, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στη Γερμανία, η οποία αποκτήθηκε τον περασμένο Ιούλιο από τον γερμανικό όμιλο ασφαλειών Allianz AG, δαπάνησε πέρυσι το ποσό των 620 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο προγράμματος αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει τη μείωση του προσωπικού της κατά 7.800 εργαζομένους συνολικά και την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της με έδρα την Ν. Υόρκη επενδυτικής τράπεζας Wasserstein, Perella & Co. την οποία απέκτησε πέρυσι αντί 1,56 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, ο κ. Φάρχολτζ γνωστοποίησε ότι οι δραστηριότητες της Dresdner στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής -που περιλαμβάνουν και την Dresdner Kleinwort Wasserstein- σημείωσαν πέρυσι ζημίες προ φόρων ύψους 505 εκατ. ευρώ (445 εκατ. δολαρίων). Οπως επισημαίνει το Μπλούμπεργκ, οι εν λόγω ζημίες της Dresdner ανήλθαν στο ήμισυ των αντίστοιχων ζημιών της ανταγωνίστριάς της, Credit Suisse First Boston.

Η γερμανική τράπεζα επανέλαβε, τέλος, το στόχο της για μείωση του κόστους τον επόμενο χρόνο κατά 1,3 δισ. ευρώ μειώνοντας το εργατικό δυναμικό της και κλείνοτας υποκαταστήματα λιανικής τραπεζικής στη Γερμανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα