Με θετικό πρόσημο Dow Jones και Nasdaq

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2002 17:53

Τάσεις ανάκαμψης παρουσιάζουν κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 10.206,8 μονάδες αυξημένος κατά 0,30% και ο Nasdaq στις 1.742,79 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 1,02%.

Οι μετοχές των εταιρειών IBM και General Electric, οι οποίες δέχθηκαν χθες ισχυρές πιέσεις, ενισχύονται αυτή την ώρα κατά 2,74% και 0,74% αντιστοίχως.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, υποχώρησε τον Απρίλιο στις 94,4 μονάδες από 95,7 το Μάρτιο. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα διαμορφωθεί στις 96,1 μονάδες.

Κατώτερος των προβλέψεων ήταν και ο ρυθμός αύξησης των λιανικών πωλήσεων το Μάρτιο, γεγονός που επανέφερε στο προσκήνιο τον προβληματισμό ως προς τη δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,2% τον περασμένο μήνα έναντι αύξησης 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα