H ατζέντα της εβδομάδας (15/4-20/4/2002)

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2002 09:34
UPD:19/04/2002 10:37

Δευτέρα, 15 Απριλίου

Ελλάδα

-09:00 Πέμπτη διαπραγματευτική συνάντηση της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων.

-10:00 Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Φοίνιξ Γ.Α.Ε.Α.Ε. στο ξενοδοχείο Εσπέρια, αίθουσα Ακρόπολις, οδός Σταδίου 22 http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/04/02/207123.htm .

-Συνάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Γιώργου Ανωμερίτη, με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργο Ζανιά για τις αυξήσεις στα ναύλα http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/04/15/209983.htm .

-Εκδήλωση με θέμα «Η φορολογική μεταρρύθμιση» και με βασικό ομιλητή τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη διοργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ.

-14:00 Ημερίδα του υπουργείου Ανάπτυξης για την οργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα (στο ξενοδοχείο Τιτάνια).

-14:00 Συνεδριάζει η ολομέλεια της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Αμβροσίου Φραντζή 9), προκειμένου να εκφράσει γνώμη α) επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων με θέμα: «Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης και ρυθμίσεις άλλων θεμάτων αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ και β) γνώμη πρωτοβουλίας επί του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος του Γ' ΚΠΣ 2000-2006. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να παραστούν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Σκανδαλίδης και Χρήστος Πάχτας.

-Ανοίγει τις πύλες του, στη Μαρίνα Φλοίσβου, το "1st International Yachting Symposium" που διοργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών και η Ενωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού. Θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαϊου 2002.

Ευρώπη

-Λουξεμβούγο

Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

-Bρετανία

11:30 Ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού για το Μάρτιο. Το Φεβρουάριο είχε αυξηθεί κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, κατά 0,3% σε ετήσια.

Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της εταιρείας ημιαγωγών ARM Holdings.

-Γαλλία

Η τράπεζα της Γαλλίας δίνει στη δημοσιότητα τη μηνιαία της έκθεση για την οικονομία.

-Ιταλία

Ρώμη. Αρχίζει τις εργασίες του το Φόρουμ για τις Ευρωπαϊκές Τηλεπικοινωνίες. Θα διαρκέσει έως την Τρίτη, 16 Απριλίου.

11:00 Δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Φεβρουαρίου. Τον Ιανουάριο είχε σημειώσει αύξηση κατά 0,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο.

ΗΠΑ

-15:30 Δημοσιοποίηση στοιχείων για τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, αυτά μειώθηκαν κατά 0,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο.

-Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου των εταιρειών Hughes Electronics, Merrill Lynch και Eli Lilly.

Ιαπωνία

09:00 Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας παραχωρεί συνέντευξη Τύπου.

Τρίτη, 16 Απριλίου

Ελλάδα

-Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 19 Απριλίου, η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών «Υγεία» στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/04/10/208927.htm .

-Ημερίδα με θέμα: «Βέλτιστες πρακτικές ανάπτυξης, συντήρησης και διαχείρισης συστημάτων πληροφορικής» διοργανώνει η CCS από τις 09:00 έως τις 17:00 στην Αθήνα.

-Αρχίζει το διήμερο συνέδριο της PricewaterhouseCoopers στο ξενοδοχείο "Intercontinental".

-12 μ. Συνέντευξη Τύπου της ΠΑΣΚΕ, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, με θέμα: «Οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό και οι θέσεις της ΠΑΣΚΕ».

-13:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με την Αλέκα Παπαρήγα για το παλαιστινιακό.

-13:30 Συνεργασία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Κώστα Λαλιώτη.

-19:00 Συνάντηση Κώστα Σημίτη-Νίκου Χριστοδουλάκη.

Ευρώπη

-Γαλλία

09:45 Εμπορικό ισοζύγιο Φεβρουαρίου.

-Ιταλία

24ωρη γενική απεργία των εργατικών συνδικάτων http://www.naftemporiki.gr/news/story.asp?id=210001 .

11:00 Δείκτης τιμών καταναλωτή Μαρτίου (αναθεωρημένα στοιχεία). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών αυξήθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το Φεβρουάριο.

-Γερμανία

Βιομηχανική παραγωγή Φεβρουαρίου. Τον Ιανουάριο είχε αυξηθεί κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, ενώ είχε μειωθεί κατά 4,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2001.

18:00 Ανακοίνωση του δείκτη ZEW για την κατάσταση της οικονομίας τον Απρίλιο. Το Μάρτιο είχε διαμορφωθεί στις 71,2 μονάδες.

-Ολλανδία

Η εταιρεία Philips ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2002.

-Ελβετία

Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της φαρμακοβιομηχανίας Roche. Θα ανακοινωθούν, επίσης, οι πωλήσεις της εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο.

ΗΠΑ

-15:30 Δείκτης τιμών καταναλωτή Μαρτίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυξήθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το Φεβρουάριο.

-15:30 Ανακοίνωση στοιχείων για τις ανεγέρσεις νέων κατοικιών το Μάρτιο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυξήθηκαν κατά 1,7% σε μηνιαία βάση.

-16:15 Βιομηχανική παραγωγή Μαρτίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυξήθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το Φεβρουάριο, όταν είχε σημειώσει αύξηση κατά 0,4% (σε μηνιαία βάση).

Ιαπωνία

09:00 Ανακοίνωση στοιχείων για τις πωλήσεις των καταστημάτων του Τόκιο το Μάρτιο. Το Φεβρουάριο είχαν μειωθεί κατά 5,7% σε ετήσια βάση.

Τετάρτη, 17 Απριλίου

Ελλάδα

-10:00 Eυρεία διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για την πορεία του εθνικού σχεδίου δράσης για την κοινωνική ενσωμάτωση.

-11:00 Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων για το φορολογικό.

-11:30 Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας MEAΓΑ Holdings A.E. στο Αγρίνιο, στα γραφεία της εταιρείας (πλατεία Παναγοπούλου) http://www.presspoint.gr/release.asp?id=11292 .

-11:30 Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου με θέμα την παρουσίαση του Προγράμματος Δράσης για την υποστήριξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 (στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ, Μπουμπουλίνας 20).

-12μ. Η Telestet ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2002 και στοιχεία για την πελατειακή της βάση. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της εταιρείας (Λεωφ. Κηφισίας 66, Μαρούσι).

-12μ. Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον Ουκρανό ομόλογό του Ανατόλι Σλένκο.

-14:00 Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Φιερατέξ Α.Ε. στα γραφεία της εταιρείας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νέας Σάντας του Δήμου Γαλλικού Νομού Κιλκίς http://www.presspoint.gr/release.asp?id=11291 .

-14:00 Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου στους τουριστικούς συντάκτες (στην αίθουσα προβολών του ΕΟΤ, Αμερικής 2).

-1η Πανελλήνια Ημερίδα Sales Promotion με θέμα «Διεθνείς τάσεις και στρατηγική στην προώθηση πωλήσεων» στο ξενοδοχείο Metropolitan.

-Aρχίζει το διήμερο διεθνές συνέδριο του Economist με θέμα "Στρατηγική Ηγεσίας για περιφερειακή ανάκαμψη μέσα από την περιφερειακή συνεργασία" http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/04/12/209739.htm στο ξενοδοχείο «Αστέρας Βουλιαγμένης». Στις 21:00 ομιλία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου.

-Αρχίζει η 48ωρη απεργία των οδηγών ταξί.

Ευρώπη

-Ευρωζώνη

13:00 Πληθωρισμός Μαρτίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυξήθηκε κατά 0,6% σε σχέση με το Φεβρουάριο, ενώ σε ετήσια βάση κατά 2,5%. Το Φεβρουάριο είχε αυξηθεί κατά 0,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο και κατά 2,4% σε ετήσια βάση.

-Γαλλία

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

-Βρετανία

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, καταθέτει τον ετήσιο προϋπολογισμό της κυβέρνησης στη Βουλή.

Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Vita.

Aνακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου οικονομικού εξαμήνου της εταιρείας Associated British Foods.

-Δανία

10:30 Εμπορικό ισοζύγιο Φεβρουαρίου.

-Ισπανία

Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Banco Popular.

-Λουξεμβούργο

Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τηλεοπτικού δικτύου RTL.

-Ολλανδία

15:00 Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του ασφαλιστικού ομίλου ING.

-Δανία

Ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας Group 4 Falck

Αποτελέσματα τρίτου οικονομικού τριμήνου της εταιρείας Bang & Olufsen.

ΗΠΑ

15:30 Εμπορικό ισοζύγιο Φεβρουαρίου.

Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών: Motorola, Αpple, AMR, Ford, Philip Morris, United Technologies, Raytheon και Northrop Grumman.

17:00 Ουάσιγκτον. Κατάθεση του διοικητή της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον της κοινής επιτροπής ακροάσεων του Κογκρέσου με θέμα τη νομισματική πολιτική και τις οικονομικές προοπτικές.

Ιαπωνία

-07:30 Βιομηχανική παραγωγή Φεβρουαρίου (οριστικά στοιχεία). Τον Ιανουάριο είχε αυξηθεί κατά 1,3% σε μηνιαία βάση.

Πέμπτη, 18 Απριλίου

Ελλάδα

-Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατά την οποία θα συζητηθούν οι οικονομικές εξελίξεις και διάφορα ειδικότερα θέματα.

09:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ λόρδο Ρόμπερτσον.

-Αρχίζει το διήμερο 5ο Συμπόσιο Ανθρώπινου Δυναμικού (στο πολυχώρο Αθηναϊς, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός) που διοργανώνει η KPMG με χορηγό επικοινωνίας τη «Ναυτεμπορική» http://www.kpmg.gr/services/services_hr_symp1.html .

-11:00 Συνέντευξη Τύπου της διοίκησης της εταιρείας Stet Hellas.

-12:30 Συνέντευξη Τύπου παραχωρούν οι διοικήσεις του ΟΤΕ και του ομίλου εταιρειών Γερμανός, προκειμένου να ανακοινώσουν τη συνεργασία των δύο εταιρειών (στην Αίγλη του Ζαππείου, αίθουσα «Ολυμπία»).

-14:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Χαβιέ Σολάνα, τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

-16:00 Η Διεύθυνση Διαμονής και Φιλοξενίας της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων στo πλαίσιo του προγράμματος επικοινωνίας με τους ξενοδόχους της Αττικής διοργανώνει Σεμινάριο Φιλοξενίας (Αccommodation Seminar) με κύριο ομιλητή τον κ. John Sinderal, Διευθυντή Φιλοξενίας της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σόλτ Λέικ, με σκοπό την μεταφορά τεχνογνωσίας (στο ξενοδοχείο Novotel, Mιχ. Βόδα 4-6) .

-17:30 Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναχωρεί για το Βουκουρέστι, προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση κορυφής Ρουμανίας, Ουγγαρίας, Ελλάδας.

Ευρώπη

-Ευρωζώνη

Βιομηχανική παραγωγή Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυξήθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ μειώθηκε κατά 3,4% σε ετήσια βάση. Τον Ιανουάριο είχε παραμείνει στάσιμη, ενώ είχε μειωθεί κατά 3,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2001.

-Φινλανδία

Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της Nokia http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/04/15/210042.htm .

-Γερμανία

Φρανκφούρτη. Τακτική δεκαπενθήμερη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΗΠΑ

15:30 Aνακοίνωση του αριθμού των νέων αιτήσεων για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στο διάστημα 7 έως 13 Απριλίου.

17:00 Δείκτης βασικών οικονομικών δεικτών Μαρτίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το Φεβρουάριο, όταν είχε παραμείνει αμετάβλητος.

Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών: Viacom, Disney, News Corp και Fox Entertainment.

Παρασκευή, 19 Απριλίου

Ελλάδα

-24ωρη απεργία της ΟΤΟΕ.

-Eισάγονται προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του ΧΑΑ στον κλάδο Εταιρείες Επενδύσεων, οι 25.000.000 κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρείας Π&Κ Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, με κωδικό ΟΑΣΗΣ ΠΚΕΕΧ, κωδικό ISIN GRS444001002 και τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης 1,20 ευρώ. Το ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής των μετοχών θα είναι ελεύθερο για τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης.

-11:00 Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Πειραιώς Επενδυτική ΑΕΕΧ, στο ξενοδοχείο Athens Plaza (πλατεία Συντάγματος) http://www.presspoint.gr/release.asp?id=11294 .

-11:20 Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή με τον Χαβιέ Σολάνα.

-12:00 Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Κωνσταντίνου Σ.Δ. & Υιός Α.Ε. στα γραφεία της εταιρείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στο 5ο χλμ. της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Κατερίνης http://www.presspoint.gr/release.asp?id=11295 .

-16:00 Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή με τον Χέλμουτ Κολ.

-18:00 Συνεδρίαση της ολομέλειας του δ.σ. του ΕΒΕΑ προκειμένου να αναδείξει τη νέα διοικητική επιτροπή του επιμελητηρίου.

Ευρώπη

-Γαλλία

09:50 Kαταναλωτικές δαπάνες Μαρτίου. Το Φεβρουάριο είχαν αυξηθεί κατά 1%.

Σάββατο, 20 Απριλίου

ΗΠΑ

Ουάσιγκτον. Εαρινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών κεντρικών τραπεζών του Ομίλου των επτά βιομηχανικών κρατών στο πλαίσιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/04/15/210051.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα