Αύξησε τα κέρδη της η Pernod Ricard το 2001

Τρίτη, 16 Απριλίου 2002 14:07
UPD:14:12

Σημαντική αύξηση σημείωσαν τα περυσινά κέρδη του υπ'αριθμόν τρία, σε ολόκληρο τον κόσμο ομίλου ποτών, Pernod Ricard, μετά την πώληση ορισμένων σημάτων που απέκτησε στο πλαίσιο της συμφωνίας για τις δραστηριότητες της Seagram. Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, τα καθαρά κέρδη της Pernod το 2001 ανήλθαν σε 385 εκατ. ευρώ έναντι 195 εκατ. ευρώ τη χρήση του 2000. Τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν αύξηση 7%, φθάνοντας τα 451 εκατ. ευρώ.

Ο γαλλικός όμιλος ποτών απέκτησε από το Δεκέμβριο του 2000 από την Diageo τις δραστηριότητες της Seagram στον τομέα ποτών αντί του ποσού των 8,15 δισ. δολαρίων. Με αυτόν τον τρόπο, πρόσθεσε στη γκάμα ποτών του φίρμες, όπως το ουίσκι Chivas Regal και το κονιάκ Martell και αναρριχήθηκε από την πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην τρίτη, πίσω από τις Diageo και Allied Domecq. Στη συνέχεια πώλησε κάποιες από τις φίρμες που είχε αποκτήσει στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας.

Η διοίκηση της Pernod, της οποίας η γκάμα ποτών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το ρούμι Havana Club καθώς και το ουϊσκι Jameson, ανακοίνωσε ότι φέτος αναμένει διπλασιασμό των λειτουργικών κερδών της στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα