Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2001 19:11
UPD:19:20

Αξιόλογα κέρδη αποκόμισαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, γεγονός το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση του κλίματος στη Wall Street (αυτή την ώρα οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημειώνουν άνοδο 0,47% και 0,88% αντιστοίχως).

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,05% και διαμορφώθηκε στις 5.070,4 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.341,29 μονάδες με κέρδη 1,79% και στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI στις 6.176,9 μονάδες αυξημένος κατά 1,76%. Περίπου δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 1,58% και βρίσκεται στις 4.584,92 μονάδες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε κυρίως σε μετοχές εταιρειών πετρελαίου λόγω της αύξησης που σημείωσαν το πρωί οι τιμές του αργού μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης του ΟΠΕΚ να προβεί σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής του. Οι μετοχές των εταιρειών BP, Shell και TotalFinaElf ενισχύθηκαν.

Ανοδικά κινήθηκε και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών με αιχμή τη μετοχή της Nokia, η οποία ενισχύθηκε κατά 3,7%. Τόσο η Goldman Sachs όσο και η UBS Warbourg αναθεώρησαν σήμερα προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους για τις προοπτικές αύξησης των κερδών της φιλνανδικής εταιρείας.

Εξαίρεση αποτέλεσε η μετοχή της Ericsson, η οποία έκλεισε με απώλειες μετά από ανακοίνωση της Goldman Sachs βάσει της οποίας η σουηδική εταιρεία ενδέχεται να σημειώσει το 2002 ζημίες 0,18 σουηδικών κορωνών ανά μετοχή έναντι ζημιών 0,02 κορωνών ανά μετοχή για τις οποίες έκανε λόγο προηγούμενη εκτίμηση του επενδυτικού οίκου.

Κέρδη κατέγραψε και ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών με πρωταγωνιστές τους τίτλους των εταιρειών BMW, Renault και DaimlerChrysler. H τελευταία θα ανακοινώσει αύριο τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα