ΔΕΛΤΑ: Αυτοδύναμη ανάπτυξη στη Β. Ελλάδα

Τρίτη, 16 Απριλίου 2002 16:37

Δεν θα συμμετάσχει τελικά η ΔΕΛΤΑ Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος ΑΕ στη νέα διαδικασία πώλησης πακέτου μετοχών της ΑΓΝΟ.

Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Κροντηράς, δίνοντας τέλος στα σενάρια των τελευταίων ημερών.

Η ΔΕΛΤΑ Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος έχει ήδη αποφασίσει να δημιουργήσει δική της βιομηχανική υποδομή (εργοστάσιο παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος) στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, επένδυση συνολικού ύψους 11,7 εκατ. ευρώ (τέσσερα δισ. δρχ.). Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνει το εκτεταμένο δίκτυο συλλογής γάλακτος, το οποίο διαθέτει στη Β. Ελλάδα και αναπτύσσει την παραγωγική της δυναμικότητα για την κάλυψη των αναγκών της.

Ο κύκλος εργασιών στη Βόρεια Ελλάδα στη χρήση 2001 ανήλθε σε 11,5 δισ. δρχ. Στη φετινή χρήση αναμένεται ανάπτυξη 15 - 20%. Στην αγορά της Βορείου Ελλάδος η εταιρεία κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά των ποτών με μερίδιο 30%, την δεύτερη θέση στην αγορά γιαουρτιού με μερίδιο 25% και την τρίτη θέση στο γάλα με μερίδιο 15%.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης ο κ. Κροντηράς τόνισε ότι αναμένεται αύξηση του κύκλου εργασιών ανώτερη του 15% και βελτίωση της κερδοφορίας προ φόρων κατά 25%. Ο κύκλος εργασιών θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων τα 15,6 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα